Dental CNC ve CNC Sayesinde Marka olanlar

@KAYSERİ Faruk kardeşim bahsettiğin durumlar hala geçerli daha önce ticaretle uğraşmayı denedim bir iki defa ama destek ve sermaye yeterli olmayınca iflas ettim.Şuan bir fabrikanın alçak gerilim dediğimiz 3990-220 volt sistemlerini kurar çalıştırırım hatta CNC toran dahil ama devlet kurumu kosgep e gittim kursa gitmen lazım dedi kurs aradım buldum sözde 20 gün sonra çağıracaklardı 3 veya 4 ay sonra çağırdılar.O kadar boşta bekleyecek ne zamanım nede param var iki gün önce yine kocaeli körfez işadamları derneği kosgep kursu düzenleyecekmiş kurs sayısı dolmuş kendi çevleri tarafından başka yer yokmuş.
İzmit te bir firma ile tanıştım geçen yıl 3 ortak bu adamlar ve toprak direncini düşüren kimyasal üretmişler bunun için destek almak istemişler ve gittikleri kurumlar:neden yaptınız ki bunu demiş adamlar şimdi bu ürünü üretip perakende olarak satıyorlar toptan satamıyorlar reklam yapamıyorlar çünkü ellerindeki sermaye buna yetmiyor ben bu ürünü Bilecik te bir şantiyede kullandın 20 ohm çıkan toprak direncini 5 ohm a düşürdüm 80 ohm çıkan direnci 10 ohm düşürdüm.Yani anlayacağınız işe yarıyor ama reklam ve pazarlama için sermaye olmadığı için tanıtılıp satılamıyor çünkü destek vermesi gereken kurumlar destek vermiyor.

Anlattıkların çok üzücü gerçekten abi :( Şuanda OHAL den dolayı kosgeb ödemeleri 3-4 ay sürüyor. Sıkıntımız torpil zaten abi. Haklısın köstek olanlar torpil yapanlar hala var. :(
 

Konu üzerine harika bir belgesel, zaman ayırıp izlemenizi çok isterim dostlarım.

Üretim, "konjonktür" (uyuz olurum bu kelimeye :) ) ve süreç üzerine; sanayinin neden Türkiye'de ilerleyemediği üzerine hepimizin anlayabileceği dil ile anlatılmış bir yapım. Hem coştum hem de üzüldüm yalan yok.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst