Denki 9000 btu klima kartı

Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
klima kartı enerji verince start ledi yanıp sönüyor sorun neden kaynaklanabilir .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İNTERNETTEN ALINTI .

Klimanın operation ışığı yanıp sönüyor ise bu sorunla karşılaşmanızın sebebi, klimanın kapanma arkasında hemen yanması ile 3 dakika kadar herhangi bir işlem yapmamasından dolayıdır. Aynı zamanda çalışma sırasında ortaya çıkan enerji ile çalışması tamamen durur. Tam da bu sırada Operation ışığı yanıp sönmeye başlar. Klimanın çalışmaya başlama süresinin dolmasını beklemeniz oldukça önemlidir.

Klimanın Operation Işığı Yanıp Sönme Çözümü

Klimanın operation ışığı yanıp sönüyor
ise sistemin kendini 3 dakika kilitlemesini anlatmaktadır. Çalışma başlamadan sistemin kendini başlatması beklenir. Operation kelimesi çalışma göstergesi olarak bilinir. Bu sebeple de belirli detaylara dikkat edilmeli ve çalışması sağlanmalıdır. Öncelikle dikkat edilmesi gereken detaylar,

  • İç ünitede Operation ışığının yanıp yanmaması kontrol edilir
  • İç ünite üzerinde yer alan “Tımer” göstergesinin yanıp yanmadığına bakılır
  • Çalışması ile çalışma süresinin başlamasını kontrol edilir
  • Otomatik bir çalışma sağlayacaktır.
Yukarıdaki adımları izlediğinizde tekrar eskisi gibi çalışmaya başlayacak olan klimanız eğer istediğiniz şekilde çalışma sağlamıyorsa yetkili servisi aramanız gerekir.

https://www.google.com/search?q=kli...t+ledi+yanıp+sönüyor&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 
Bir klima karti inverter değilse bir kaç noktayı kontrol eder.

Ic ünite batarya sensoru
Ic ünite oda sicakligi sensoru
Varsa dış ünite batarya sensoru
Varsa kompresor akim
Varsa sebeke voltajı

Bunun dışında kontrol ettiği bir yer yok.

Buna göre ilk bakılması gereken yerler sensorler.
 
iç ünite ile dış ünite kartlarını kontrol etmenizi öneririm yüksek ihtimalle sensör arızası ve dış ünitenin ilk olarak iç ünitenin devre kartını kontrol edin yüksek akımdan arızalanmış olabilecek parçalara öncelik verebilirsiniz sağlam görünüyorsa dış ünitenin devre kartını inceleyin yüksek ihtimal adını hatırlamadığım bir parça var sıcaklık sensörü olması lazım onda arıza olabilir dış ünitede sorun görünmüyor ise kondansatör olmalı onu kontrol edin birde keşke dış ünitenin start alıp almadığını söyleseydiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst