Dengesiz yüklerde kompanzasyon

fatih_19

Üye
Merhabalar öncelikle sistemimiz de 45+15 kva UPS cihazı var ve %15 kapasite ile çalışıyor. Sistemde aylık takipde 4500kvah reaktif kapasitede tüketim üzerinden cezalı fatura geliyor. Öncelikle sisteme Entes RGP15 svc ile beraber yine entes 20 kvar kapasiteli svc sürücü ekleyerek 6.67kvar monafaze şönt ekleyip reaktif dengeye ulaştı. Fakat ani yük oluşturacak bir cihaz olmamasına rağmen dengesizlikler devam ediyor. Günün değişik saatlerinde farklı emdüktif be kapasitif tüketimler oluşuyor. Çoğu zamanda iki tüketim de sıfır endeks alıyoruz. Özel trafolu bir işletme burası 250 kva trafo var sayaç Ag kısmında kompanze panosu bina içerisinde yaklaşık 200 metre mesafede sayaç trafo dibinde bu dalgalanmanın sebebi ne olabilir teşekkür ediyorum

Sabit kondansatörünüz varmı / kaç kvar / nereye bağlı ? Yoksa,ayarları kontrol edin.Olay,baştanberimi var,herşey normalken sonradanmı çıktı ?

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle sistemimiz de 45+15 kva UPS cihazı var ve %15 kapasite ile çalışıyor. Sistemde aylık takipde 4500kvah reaktif kapasitede tüketim üzerinden cezalı fatura geliyor. Öncelikle sisteme Entes RGP15 svc ile beraber yine entes 20 kvar kapasiteli svc sürücü ekleyerek 6.67kvar monafaze şönt ekleyip reaktif dengeye ulaştı. Fakat ani yük oluşturacak bir cihaz olmamasına rağmen dengesizlikler devam ediyor. Günün değişik saatlerinde farklı emdüktif be kapasitif tüketimler oluşuyor. Çoğu zamanda iki tüketim de sıfır endeks alıyoruz. Özel trafolu bir işletme burası 250 kva trafo var sayaç Ag kısmında kompanze panosu bina içerisinde yaklaşık 200 metre mesafede sayaç trafo dibinde bu dalgalanmanın sebebi ne olabilir teşekkür ediyorum
Takip cetveliniz varsa onu da paylaşsanız iyi olur. Özel trafolu müşteri AG abonesi olabiliyor mu @fahri yetiş baba .

Merhaba, üç fazlı alicilarda oluşmayan yük profilinde dengesizlikler gayet normaldir. Günümüzde ledler, UPS ler ,güç elektroniği cihazları da yayginlasinca hem enduktif hemde kapasitif reaktif tüketim dengesiz ve istikrarsız karakteristik gösterebiliyor. Fahri beyin hep önerdiği gibi iyi bir elektrikçi bulunuz. Reaktorleriniz az geliyor olabilir. Sayaç ile kompanzasyon panosu arasında söz ettiginiz uzaklık her zaman sorun olmuştur. Tercihen yakın olmaları işleri kolaylaştırır. Ama bu durumda da uygun çözümler bulunur. 400KVA ya kadar özel trafolar AG den ölçüm yapılır.

valla bir yurt yapmışlardı aynen böle 200 metre uzakta hem kabloları 1x çekmişler hemde karıştırmamışlar yani her fazı öbek öbek 1x kablo ile çekmişler onlarda rezonansa giriyor yer gök oynuyor . ölçü en başta kompanzasyon taaaaaaaaaa ordaaaaa . haliyle kompanzasyonun akım trafoları bu kablolardaki rezonanstan kaynaklı ısınma ve kayıpları ölçemiyor onlarda 3. 5. harmoniğiği tetiklemesi gibi bir sürü ıvır zıvır .. bizim konumuz kompanzasyon değildi jeneratör 250 kva 100 kva sı ortada yok . hani kötü bir motor versem decem lan çinliler gene nasıl bir ibnelik etmişsiniz ama cat . kablolarda aliminyummuş onuda bimetalle yapmamışlar . acaip hayvani bir alimunyum pabuçla bakır baraya yapıştırmışlar kaşık gibi bişi kaşık desek daha doğru . zorlasan kepçe olacak .. sonunda zaten yandı gülüm keten helva .....
hani kompanzasyondan anlarımda ama öle fikir verecek derecede değil acaba ölçü başta olduğu için ve 200 metre kablodan sonra kompanzasyon olduğu için bir nane olmuş olabilebilirmi gibi salakça bişiler düşündüm

valla bir yurt yapmışlardı aynen böle 200 metre uzakta hem kabloları 1x çekmişler hemde karıştırmamışlar yani her fazı öbek öbek 1x kablo ile çekmişler onlarda rezonansa giriyor yer gök oynuyor . ölçü en başta kompanzasyon taaaaaaaaaa ordaaaaa . haliyle kompanzasyonun akım trafoları bu kablolardaki rezonanstan kaynaklı ısınma ve kayıpları ölçemiyor onlarda 3. 5. harmoniğiği tetiklemesi gibi bir sürü ıvır zıvır .. bizim konumuz kompanzasyon değildi jeneratör 250 kva 100 kva sı ortada yok . hani kötü bir motor versem decem lan çinliler gene nasıl bir ibnelik etmişsiniz ama cat . kablolarda aliminyummuş onuda bimetalle yapmamışlar . acaip hayvani bir alimunyum pabuçla bakır baraya yapıştırmışlar kaşık gibi bişi kaşık desek daha doğru . zorlasan kepçe olacak .. sonunda zaten yandı gülüm keten helva .....
hani kompanzasyondan anlarımda ama öle fikir verecek derecede değil acaba ölçü başta olduğu için ve 200 metre kablodan sonra kompanzasyon olduğu için bir nane olmuş olabilebilirmi gibi salakça bişiler düşündüm
Sen kafanda ne varsa komple buraya boşalt baba. Biz midye gibi ayıklar dolma yaparız. Şahane olur.

kafa karışık benim pcler depremde getti şimdi scada yazıyom resim yapacam fireworx çalışmıyor 2 tane grafik proğramı indirdim biri ink biri gimp ikiside işimi görmüyor yada ben anlamıyorum onlardan png yapma programları var onlarda online sayfadan sayfaya . trena bakacak öküz aranıyoruna döndüm .
şimdi gidip boş kafa mezarda gerek deyip 2 kadeh bişi atsammı ? atmasammı ? bitmeyen işin anasını yatmak düdükler ya . bende yatsam bizzim işi kim öle yapar yoksa ptesiye adamın skadasını kurmazsam bizimi bişi yaparlar .. ilişki durumu karışık . allahta biliyorya bu işi şimdi hiç yapmak istemiyorum . briç sitesinden çıkamıyorum . başka arkadaşta mesaj atıp duruyor gel satranç oynayalım deye . hoş satrançtan anlamıyorum beni yeniyor zevk alıyor . nedir bizim bildiğimiz vezir gambiti şah gambiti londra açılışı fransız sicilya savunması firençetto fili bu kadar işte .. ne bilim depresyondayım ellam. arkadaşında konuyu kaynattım :)

Forum istatistikleri

Konular
130,519
Kullanıcılar
453,974
Son üye
Bülent Cemil

Yeni konular

Geri