Dengesiz yüklü kompanzasyonu nasıl düzeltebiliriz?

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
dengesiz yüklü kompanzasyonu nasıl düzeltebiliriz.? yani fazın biri normal diğeri endüktif yönde diğer kapasitif yönde bana örnekle anlatabilecek arkadaşlar varmı? verdiğiniz bilgiler için şimdiden tşk ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
trifaze röle bağılı olacak;

İç tesisattan dağılım veya kondansatör dağılımları ile çözeceksin;
 
Evet dinamik kompanzasyon bu iş için çözüm olabilir ancak yük değişimi hızlı olmayan ve düşük güçlü işletmeler için ekonomik olduğu pek söylenemez. Bunun için yeni nesil üç akım trafolu monofoze kondansatör devreye alabilen ve devredeki kapasitif yükler için gerektiğinde şönt reaktör devreye alabilen Reaktif Güç Kontrol rölesi ile kurulmuş çok kademeli kontaktörlü klasik bir kompanzasyon panosu ile sorunu çözmeniz mümkündür. Kademe sayısı ve kademe güçleri için tesisin min. ve max. reaktif güçlerinin bilinmesine ihtiyaç vardır. İyi çalışmalar.
 
Hem monofaze hem de trifaze kondansatörleri devreye alabilen RGKR'leri mevcut. Dengesiz faz dağılımlarının olduğu ve kompanzasyonun sağlıklı çalışmadığı yerlerde çözüm için birebir. Bir kaç yer de buna benzer problemli işletmeleri KAEL marka RGKR ile çözdük.Çok da güzel çalışıyor.
 
nerde neye ne kadar ihtiyaç var yada nerde ne ne kadar fazla tüm bunların hepsini 20ms gibi kısa bir sürede tespit edip işleve sokabilen ve yüklerdeki dengesizlikleri sürekli kontaktörü çektirip kontaktör arızasını en aza indirip ömrünü uzatan kesin çöçüm her derde deva svc smart röle seti :) bence senin derdine deva olabilecek en güzel çözüm bu. bi araştır derim.ayrıca tamamen türkçe menülü.
Ürünler Kategorisi
 
Klasik rölelerle düzeltme istiyorsanız öncelikle fazlararsı en yüksek dengesizlik miktarını tespit etmelsiniz ve trifaze kademelerle beraber bu miktarda monofaz kondansatör kademesi ilave etmelisiniz. Tristör anahtarlamalı sistem ile yapacaksanız ve dengesizlik çok ise tamamı monofaze düzeltme yapan tipte cihazları tercih etmeniz uzun vadede daha faydalı olacaktır. Dengesizliğin doğru tespiti için de üç fazı aynı anda ölçen ve kaydeden bir analizör gerekecektir.
 
BOŞTA
Cos R 0.03 I: 5.2
Cos S 0.90 I: 2.9
Cos T -0.88 I :1.5


YÜKTE
Cos R 0.45 I : 54
Cos S 0.98 I : 28
Cos T -0.18 I : 40


Kondansatör devredeyken yükteki Akımı

Ir : 41
Is : 25
It : 31
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst