Dengesiz alternatör çıkış gerilimi

Bilgi icin tesekkur ederim. Suan jeneratordeki her malzemeyi sirayla kontrol ediyorum. Sonucu iletecegim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Problem bugun itibariyle cozuldu arkadaslar. Uyartim bobinleri icin ortalama 24 volt civarinda voltaj saglayan trafonun fazarindan 2si 24~25 v cikis verirken digerinin 29v verdigini farkettim. Trafoda her faz icin 7 adet cikis mevcut. ayni fazin diger cikislarini kontrol ettigimde ordaki voltajinda 24~25 v arasinda oldugunu gordum ve baglantiyi bu cikislardan birine yaptim. Suanda jenerator stabil cikis vermeye basladi ve problem duzeldi. Ilgilenen arkadaslara tesekkurler. Sorun yasayan arkadaslarin kontrol etmesi gereken bir nokta daha olmus oldu. Saygilarimla
 
Arkadaşlar bi sorun olacak. Jeneratör boşta çalısırken bi dalgalanma meydana geliyor fakat yüke alındığında dalgalanma kesiliyor. Diyotlar ölçüldü voltaj regülatörü faal olan başta cihazınki ile değiştirildi.regülatör üzerindeki değerler değiştirilip denendi fakat bi türlü çözemedim.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,292
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst