Deneyim mi? yoksa okul mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakanozh86

Üye
Katılım
13 Şub 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
38
Evet arkadaşlar bir konuda kararsızım. Ve birçoğunun da kararsız olduğu bir konu. Sizce bir konuda +4 yıl deneyim mi? yoksa bir üniversite mi?

Şöyle hemen diploma şart diyenler çıkacaktır. Ama şu var her işyeri deneyim arıyor. Okulunu bitiren sadece bilgiye sahip olmuş olur. fakat o konuda 4 yıl deneyimi olan bir kişi o konuya hakim olmuştur artık.

Örneğin ben programlamayı (PLC, sürücü vs) ve bir projenin devresini çıkartmayı seviyorum. ve bu konuda çalışmak istiyorum. ve bu konuda uzman olmak istiyorum.

Şimdi ben iyi - kötü bir üniversitede mühendisliğe başlasam 4 yılda sadece 1-2 dönemde bunlar gösterilecek. Ayrıca işyerleri üniversiteyi bitirince bir de deneyim arayacaklar .
fakat ben bu konuda çalışan bir firmada çalışmaya başlasam (ki başladım plc programlıyorum autocadde çizim yapıyorum yakında sürücüler programlanacak) yaklaşık 6 ay gibi bir sürede bu işi kaparım.

Hangisi daha iyi olur evet sizler ne diyorsunuz. Ayrıca bu sadece benim sorunum değil genel anlamda bir sorundur. Ve tartışarak doğru kararlara ulaşmamızı sağlamalı. Bilgileri biraz daha ayrıntılı belirtirseniz hpimiz için yararlı bir tartışma olacak.

Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Öncelikle iyi bir konu seçmişsin diyerek başlamak istiyorum hakanozh86 arkadaşım bende bir otomasyoncuyum plc programları hız kontrol programları ve proje çizimleri yapıyorum ama herkez bir iş yapıyorsa bu işi para kazanmak için yapıyor. Şimdi ben hem okuyup hemde çalışan bir kişiydim benim için çok zor oluyordu arkadaşım çünkü sabah yaptığım işin akşamda eğitimini alıyordum (ikinci öğretim okuyordum) ve neredeyse her derste hocalarla ters düşüyorduk onlar eğitim veriyordu ama uygulamada onların dediğini yaparsan o iş bitmez onun için çalıştığın yerde sağlam uygulamalar yapacaksın ve bulunduğun şehirde bölümünde isim yapacaksın okula gerek yok ( ben şu anda işsizim ama normal bir maaşlı kişinin kazandığının kat kat mislini kazanıyorum) ama ben iyi bir firmada çalışırım maaşıma bakarım diyorsan okuman şart ve o bilgilerin uygulamasını yapmanda şart benim yaşadıkları bunlar...... saygılar (Benim ilerisi için düşüncelerim farklı olduğu için şu anda bir firmada çalışmıyorum)
 
uğur ustama katılıyorum..her şey okul değil...ayrıca ustamdır kendileri.,su an aynısı bende yapıyorum .hem AB destekli kurslara gittim .üniversiteye de gittim. ne kadar eğitim alsanda yeterli olmuyor.sadece senin bu sektörde mesleğini yapmada öncü ve alt yapını hazırlıyor, uygulama yapmadan tecrübe edinemezsin..bence bu konuda hemen gelşitirmeye bak..
 
kesinlikle deneyim
 
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler devamını bekliyorum.

Bir kişi düşünün... sevdiği işi yapan ve işini seven biri... Bu kişi işinde daima başarılı olur, işinde ilerler, kendini geliştirir...
Bir kişi daha düşünün yaptığı işi sevmeyen... Ne olur ? İşinde başarılı olamaz, gelişemez, ilerleyemez hatta işini sevmediğinden işinden soğur sadece maaşı için katlanır. veya katlanamaz sürekli iş değiştirir.

İlk kişinin ön planda sevdiği iş ikinci planda maaş vardır. ikinci kişi ise ön planda maaşı tutar. Fakat işini sevmediğinden işinden başarısız olur ve maaşı düşebilir işini kaybedebilir.
Birinci kişiye tekrar dönersek işini sevdiğinden dolayı işinde ilerleyeceğinden maaşı artar ve daha çok kendini geliştirecek iş arar. Gelişmek sonsuza kadar sürer. Ancak insanlar kendileri sınır koyarlar kimi hiç gelişmek istemez. sınırı burnunun dibine koyar. Kimi ise sınır tanımaz.

Herkese kolay gelsin. Görüşlerinizin devamını bekliyorum. Herkese tekrar teşekkürler.
 
bence işletmeciler aç gözlü öyle de olmaları gerekiyor sistem gereği hem okul hem tecrübe bence. okurken çalışmak zor biliyorum yapanlara da imrenmiyo değilim ama okul ile işe gidenlerin çoğunun notları düşük oluyor. iş ne kadar da yorucu olmasa stresi yeter. ben hiç okul ile birlikte çalışmadım ama staj tecrübelerim falan var. bence meslek lisesi okumuş bi mühendis tecrübeden de daha iyidir. çünkü eğitim almayan bi kişiden çok daha hızlı kavrayabilir konuları ve çok kısa sürede edinilebilir tecrübe ama dediğim gibi olacak meslek lisesi ordan mühendislik okuyacak :) belki çok şey istiyorum ama bunu yapan adamın üstüne tanımam ben .
 
arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım TAÇŞIZ KRAL OLMAZ.
 
bencede kesinlikle deneyim fakat okul olmadan deneyimde işe yaramıyor
 
bence okul deneyimin önünde gelir bunu bizzat yaşadığım(çalıştığım yerlerden) için biliyorum deneyim bir yerden sonra devre dışı kalır ama eğitim sürekli gelişir ben bunu bilir bunu söylerim gerisi hikaye
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst