Demirdöküm Termosifon Elektrik Arızası

gringo34

Üye
Katılım
28 May 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba,

7 Yıllık bir Demirdöküm 65 LT Titanyum serisi termosifonum var. Bir süredir ara ara ısıtmayı durduruyor. Geçen hafta içini açıp hem kazanı hem de rezistansı temizledim. Bir dunya camur çıktı. Ondan sonra elektrik kısmında bir sıkıntı oldu ve ısıtmamaya başladı. Şuanki durum şu: şalteri kapatıp tekrar açtığımda ısıtmayı yapıyor ama bir süre sonra ısıtmayı kesiyor. Ayrıca kumanda panosunun olduğu bölgeden kırmızı ışık yandığında bir cızırtı geliyor.

Bilgisi olan, yardımcı olabilecek olanlardan yardım lütfen.

Teşekkürler.
 
cızırtı varsa kablo bağlantılarında gevşeklik tam temas etmeme oksitlenme vardır. şalter içerisindeki kontakta erimiş geçirmiyor olabilir. bilginiz varsa şalter kablolarını drek bağlayıp deneyin çalışırsa şalteri değiştirin slm
 
aynı termosifondan bende kullanıyorum

elektirk kısmı 2 ana parcadan oluşuyor zaten termostat+rezistans

kırmızı ışık termostatın açık ucundan geliyor yani çızırtının sebebi devreye girince kontak uçlarından geliyor olabilir veya sn.REZİSTANS'ın dediği gibi gevşek yerlerden

termostatda bir sıkıntı olabilir

telli termostatı kazanı temizlerken yerinden oynattıysanız ve ileriye doğru itmediyseniz aşağıdaki su daha çabuk ısınacağı için termostat devreyi acıyor olabilir.
 
Aslinda yanlis yazmisim. Acmadan once de o cizirti vardi. O nedenle actim zaten.

Oneriler icin tesekkurler. Saltersiz deneyecegim once. Salter bana da mantikli geldi. Cunku salteri kapatip acinca isitma yapiyor.

Tesekkurler tekrar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst