demirdöküm kombi

erdvil

Üye
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar demirdöküm bacalı tip kombide banyoda sıcak su kullanırken peteklerin ısısı ciddi bir şekilde artma oluyor. ve tesisat suyu basıncı 3 barlara kadar çıkmaktadır. bunun sebebini nedir? biligilerini paylaşan ve ustalıklarını konusturan herkese cok teşekkür ederim.
 
tesisat su basıncının 3 bara çıkması siz su alma vanasını açmadığınız sürece ya da vana kaçırmadığı sürece kendiliğinden olması imkaansız bir durumdur. evet su ya da kalorifer petekleri yakıldığında barda ufak bir değişim olur devirdaimden dolayı ancak 2 katına çıkacak bir değer değildir bu. diğer probleminiz su sıcaklığının artması. bunun nedeni sizin ptc sıcaklık algılayıcınızın ya da bunun bağlı bulunduğu beyin denilen kontrol kartının arızalı olması gibi görünüyor zaten sizin orada 3 bar okumanız da bununla alakalı olabilir. yani aslında sizin basıncınız 1.5 barda iken siz orada 3 bar görüyorsunuz (ya basınç sensörü ya da kontrol kartı arızalı) sıcaklık da normalde 40 dereceye setli iken gerçekte de 40 derece olan su (PTC ya da kontrol kartı arızasından dolayı) sanki 20-30 dereceymiş gibi algılanıp gaz ayarı artırılıyor. benim yorumum bu kadar sorun bana hiç kombi tamir ettin mi diye hayır ama Bakım tecrübelerim ve kombiyle ilgili yaptığım araştırmalar bunları işaret ediyor. Kısacası kombici olsam önce bunları kontrol ederdim belki de benden kombici olmaz ama işin o tarafı da var :)
 
Sanirim 3 yollu valf içerisindeki diyafram contası delinmiş ve degişmesi gerekiyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bacalı demirdöküm dediğinize göre bu kombi en az 10 yıllık bir kombi olduğunu düşünüyorum.

Kaloriferlerin ısınması üç yollu vanadan olur. Ancak sizin kombide bir ara parça olması gerekir yaylı mil vs.

Suyun 3 bara çıkması ise genleşme tankı problemi olabilir. Veya ekipmanlardan bazıları ( doldurma musluğu, 2 eşanjör tabi varsa ) kaçırıyor olabilir.

3 yollu vananın sökülüp parçaların kontrol edilmesi lazım,

İlk olarak genleşme tankına hava basılarak deneme yapılması lazım ..
 
üç yollu vana motorun arızalı veya mil grubunda arıza var sıcak suyu kalorifer devresine kaçırıyor arkadaşlarn dediği gibi genleşme tankında ya hava yok yada delik sen ya kombiye hiç bakım yaptırmadın veya iyi bi ustan yok
 
sorun 3 yollu vanada karışım yapıyor arkadaşlar. iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst