Demir kapı için motor gücü hesablama

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba demir bir kapıyı motor ile açıp kapatmak istiyoruz acaba basitçe kapıya göre motorun gücünü nasıl hesaplayabiliz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar merhaba bizde 9 metre uzunluğunda 250 kilo ağırlığında kayar kapıyı otomatik kapıya çevirmek istiyoruz kaç kw motor kullanmalıyız ve redüktör nasıl olmalıdır gerkli verimi almak için vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler..............
 
1 kw motorla 250 kilo kapı saniyede 30 cantimden fazla bir hızla açılır hesaplamak için formül P(kw)=F(Kg) *v(m/sn)/102*0,8 basitce 1 kw ise 1 alın 1000 w değil yoksa formülde 1000kw gibi sonuç çıkar 9 metre kapı 30 saniyede açılır
 
peki redüktörün tipi nasıl olmalıdır ... redüktör hesabı nasıl oluyor aynı kriterdeki var olan kapı
 
redüktör farklı o zaman çıkış devri düştüğü oranda kapı açılma hızı ve motor gücü düşer devir yükseldikçe kapı açılma hızı ve motor gücü artar
 
Hesabını bilmiyorum ama elimizde olan malzemeleri kullanarak kapı yaptık ve çalıştırdık. Motor gücü 1.1 kw redüktör çıkışı 30 d/dk -kapı boyu 700 cm -kapı yüksekliği 1.40 cm -dikme araları 25 cm- 60*40 profilden yaptık ray köşebent kapı boyunca çelik halat gerdik siz zincir veya dişli de koyabilirsiniz.çelik halatla yapmak daha güvenli engel le karşılaşılırsa halat kaçırıyor dez avantajı ise gevşeyimçe halati gerdirmek zorunda kalınıyor.
 
Arkadaşlar en basit ve kolay çözümü söylüyorum. özkan redüktör san. tic., yılmaz redüktör san tic. bu gibi diger redüktör imalatçı firmaların internetten telefonunu al ve ara ne yapmak istediğini söyle onlar sana yardımcı olurlar hesabını kitabını yaparlar zaten bu işin imalatçıları onlar, redüktörü ile verirler.Ellerinde hazırı bile vardır. :)))
kolay gelsin
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bide kramayer dişli ile yaptık 1.1 kw motor kullandık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst