demir dokum salon tıpı klıma ısıtmıyor

efecim

Üye
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
36
48 000 btu salon tıpı demırdokum york marka klıma sıcakda calıstırınca devreye gırmeden p9 arızası yazıyor ekranda dıs unıteye cıktıgımda motor devreye gırıyor ama bakır boruların uzerlerı karlanma yapmıs vazıyette vede bı sure sonra klım asoguk uflemeye baslıyor.yardımcı olursanız sevınırım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Gaz basıncını ve gazın cinsini yazarmısınız? ayrıca dış hava sıcaklığınıda lütfen.
 
dıs sıcaklık 3 derece gaz basıncı sogutmada 3 bar ve gaz cınsı r22
 
3 bar basınç R22 gaz için düşük bir basınç. Dış ünitenin fanı düzgün çalıştığını gördünüzmü? Eğer dış ünite fanları normal çalışıyorsa gazınız eksik gibi görünüyor. Dış ünitede gözlemlediğiniz karlanmada buna işaret. Detaylı kaçak kontrolü yapılıp gaz basıncı 4-4.5 bara çıkartırsanız sorun kalmayacağı düşüncesindeyim.
 
Peki hocam sogutmada gaza bakıyorum ama isitmada kac bar olacak gaz ayrica isitmada gaz sarji yaparken dikkat edecegim bir unsur varmidir.
 
Tavsiyem kg ile gaz vermektir.

Eğer takviye edecekseniz sistem gazını boşaltmadan dolum yapacaksanız bunun ayarı biraz zordur. Gaz şarjı her zaman soğutmada yapılır. Kışın şarj yaparken R22 için sistemi ters çevirip ( soğutma moduna alıp ) gazı 4 bar yada 60 psi ya yakın şarj edip cihazı ısıtmaya alıp testlerini yapmak lazım. ısıtmada 17-20 bar civarında 250 - 290 psi civarlarında olmalı.

Değerleri aralıklı veriyorum nedeni ise bu değerler iç ortam ve dış ortam sıcaklıklarına bağlı olarak değişir. bunları tecrübe ederek değerlendirip gazı vermek lazım. ama ortalama bu değerleri tutturursanız cihaz gazı şarj olmuş olur. Belki ince ayar çekmek gerekebilir. 50 gr 100 gr gibi az eklemek yada atmak gerekebilir.

Sisteme manifoldu bağlarken ısıtmada çalıştıracağınızı unutmayın bu yüzden alçak basınç hattını bağlar unutursanız manifoldunuzun alçak basınç manometresi hasarlanabilir yada kalibrasyonu bozulabilir.

kolay gelsin.
 
ısıtmada borular buzlanıyorsa 4 yollu vana bozuk yada akım gelmiyor olabilir...
 
Valai sogutmada gaz 4, 5 bara aldim.gayet iyi sogutuyor ama isitmaya aldigim zaman ekranda p9 arizasi veriyor ve bir sure sonra soguk ufluyor. Dis unite boruları ise karlanma yapiyor nasil bir cozum bulabiliriz bu cihaz icin arkadaşlar.
 
bencede 4 yollu vanasında problem olabilir.
 
Peki 4yollu vana degistirmek zorlu bir is mi neler yapilmasi gerekli degistirirken ?

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,597
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst