Demeraj akımı teorik tam olarak ne demektir? Yardım?

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Arkadaşlar google da yazdım bulamadım sitedede bulamadım. Demeraj akımı teorik tam olarak ne demektir? Pratikte nasıl nerede kullanılır nelerdir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Start anında çekilen en yüksek akımdır.Şalterlerin,magnetik açma akım ve röle açma değerlerinin hesabında kullanılır.
 
motora yol verildikten ve tam devrini alıncaya kadar geçen sürede normal akımının çok üzerinde akım çeker.işte buna demaraj akımı denir.normal akımının 10 12 katı olabilmektedir.bu akım motora zarar verir. zarar vermemesi için değişik sürücüler kullanılır.en basit olarak yıldız üçgen yol verilir.elektronik sürücülerde kullanılmaktadır.
 
Soft starterlar bu yüzden mi var ?
 
elbette.bide rotor a seri bağlanan kademe dirençleri vardır.(rotor sargılıdır ve bileziklidir.)genelde 3 fazlıdır ve 3 fazlı kademeli dirençlerle rotor üzerinde indüklenen akımı sınırlandırır.hem tork yüksektir.yük altında çok rahat çalışır.şimdilerde pek rağbet edilmiyor sanırım.soft satar lar çıktı mertlik bozuldu gibi:p
 
sof start akımı düşürmez akımı sınırlarsanda kalkış yapmaz yanlışmı biliyorum frekans kontrolünde rampa zamanını girip demaraj önlenebilama sofstartta olmaz gibi
 
debaraj akımı bir motorun kalkış sırasında çektiği maximun akımdır. kumanda devresi ve panolarda kontrol elemanları seçiminde kullanılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst