Delta SS2 iki pulse arasinda zamani bulma mili saniye olarak

delibalta

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar,
Elimde su sayaci var, her litrede 1 pulse veriyor, benim amacim flow l/s donusturmem lazim ,bunun icin 2 ki pulse arasinda ki zamani nasil olucebilirim, fikir ve kisa program ornegi yardimci olurmusunuz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Programın içinde ms sayan zaman roleleri mevcut.1 pulse geldiğ anda bir marker ( yardımcı role ) setle.Bu yardımcı role ms sayan zaman rolesini çalıştırsın.Aynı anda kalıcı bir D register ine bu zaman rolesindeki değeri Move yap.İkinci pulse geldiğinde yardımcı roleyi resetle.Kalıcı D register adresindeki değer senin ms olarak istediğin değerdir..( Word -Doble word seçimine dikkat et D registeri için ) ..

gerisi matematik işlemleri yeteneğine kalmıştır.
 
Slm. Küçük bir ekleme de benden olsun
sn. @bsfrot 'un söylediği gibi yapa bilirsiniz fakat setlediğiniz markerlerin yükselen ve düşen kenarlarını kullanırsanız daha sağlıklı ve doğru olur.
 
TheRisky kesinlikle haklısın...O kadarıda program içinde düşünülebilir zannedersem..
 
arkadaşlar bu bahsettiğiniz programı bana örnek problem olarak gönderirmisiniz bende bu işte yeniyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst