delta plcde plsy ile pals çıkartma ?

nanit

Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
159
Puanları
1
Yaş
32
arkadaşlar plys komutunun ilk parametresi frekans 2. parametresi pals sayısı diye yazıyor böyle bir diagram hazırladım altındada attırdıgım palsi sayması için bir komut daha koydum istedigim pals sayısını ekrandan okuyamadım frekans yüksek gelmiştir diye frekansı düşürüpte koydum ondada saçma degerler okudum ve pals tek bir sefer attı bunun nedeni nedir bilen biri varsa bi el atsın
Ey84an.png
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Y0 dan fiziksel çıkış olarak al sonra fiziksel X0 girişinden gir ve ölç..ama freq aynı çıkar diye düşünüyorum çünkü o verdiğin değer palsin genliğini ayarlıyor...pwm yani..diye biliyorum ölçmedim..
 
Düşen kenar komutuyla INC kullanarak sağlıklı sayma yapamazsınız.
Misal frekansı XXX verdiniz diyelim.

Programın baştan sona süren belli bir tarama zamanı var ve bu zaman içerisinde yakalanan ilk pulsin düşen kenarında inc sayma yapabilecek.

Verdiğiniz devredeki değerlere göre saniyede 5000 Hz frekansla 100 pulse gönderirseniz bu 100 pulse ancak 20 milisaniye sürecektir.

Bir tarama zamanında Y0 dan 100 pulse gittiğini düşünün, siz ancak birini sayacaksınız.

iibrahimc arkadaşın dediği gibi çıkışınızı plc girişine vererek saymayı sağlıklı yapabilirsiniz ancak bu durumda INC yerine HHSC hızlı sayıcı komutlarını kullanmalısınız.

Bu arada plc data adresleri içerisinde, gönderilen pulse sayısını ve pulse tamamlandı bilgisini görebileceğiniz data registerleri var. Kontrolü buradan da yapabilirsiniz.
 
plys komutu kullanımı su sekildedir.girisinde bulunan kontak aktıf ıken belirlenen frekans vede pals mıktarı kadar belirlenen cıkıstan bu SS plc ıcın y0,y1,y2,y3,y4 cıkıslarından birisi ıken Sv model plc de ıse y0,y2,y4,y6 cıkışlarından birisi olup pals cıkısı alırsınız.tekrar pals cıkısı alabılmek ıcın girişinde bulunan kontagı acıp kapamanız gerekmektedir .cıkısta olusan palslerı saymak İÇİN ozel data alanlarını kullanabılır yada fızıksel olarak hızlı gırışler olan x0,x1 baglayarak hızlı sayıcı ayarlarını kullanabılırsın.aşagıdakı dosya yardımcı olacaktır
 

Ekli dosyalar

  • Delta PLC Pals Komutları.pdf
    504.2 KB · Görüntüleme: 45

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst