Delta PLC Videoları

@wild_for Sürücüler ve plc delta ise LINK haberleşmeyi kullanarak daha kolay veri gönderip okuyabilirsiniz.
Örnek program aşağıdadır.
 

Ekli dosyalar

  • 1 SV2 - 5 VFD LINK Haberleşme.zip
    8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
shox ilginiz için öncelikle teşekkürler. Sistemimde plc-hmi-4 adet invertör olunca rs-485'te bağlantının kopması hatası ile karşılaşmıştım. Ben de sizin tavsiyenizle plc-hmi arası rs-232, plc-inverterler arası rs-485 bağlantı yaptım. Haberleşmedeki kopma sıkıntısı ortadan kalktı. tadess arkadaşın videodaki modwr-modrd komutları ile şimdi ekrandan girdiğim hız değerlerini inverterlere gönderiyorum. Ama okuma yaparken modrd ile sadece 1 sürücünün hız bilgisini okuyorum.

Daha öncede bu dosyayı paylaşmıştınız. Ispsoft'u daha önce kullanmadığım için pek fazla incelememiştim. Şimdi incelerken aklıma yeni bir fikir geldi. Onu bir deneyeyim. Olmazsa sizin örneği baz alarak denerim.
 
Verdiğim örnekteki komutların birebir karşılığı wplsoftta mevcut. Aynı komutlari birebir şekilde wplsoftta yazarsanız işinizi görecektir. D alanlarını istediğiniz gibi değiştirirsiniz yeterki kalıcı alanlara dikkat edin
 
Wplsofttaki programımızda M1000 ile bir timer saydirin ve bu timer değerinin her 5 milisaniyesinde bir karsilastirma yaparak inverterin değerini okuyup yazarsanız taramadan oluşan gecikme ve çakışmanın önüne geçmiş olursunuz. Bu kullandığınız timeri "(haberlesme cihaz sayisixhaberlesme suresi)" yani 4x5=20 sonucundan yola cikarak her 21 milisaniyede bir resetlerseniz sorun çözülmüş olur diye düşünüyorum.
Yani 0-5 Milisaniyede 1. İnverter 6-10 Milisaniyede 2. İnverter 11-15 milisaniyede 3. İnverter seklinde hazırlayın. Umarim bir fikir vermiştir. İyi çalışmalar.
 
Şimdilik tadess arkadaşın örneğindeki gibi modwr-modrd komutları ile istediğimi gerçekleştirdim. Her invertere hız bilgisini yazma ve okuma. Ben de dediğinize benzer bir sıralama yaptım. Önce 1.invertere yaz, o bitince 2.ye bitince 3-4 şeklinde sırayla yazdırdım. Okuma yaparken de aynı sırayla önce 1.inverter, sonra 2-3-4 sırayla okuma yaptırdım. Zaten şu aşamada başka bir işleme de gerek yok gibi. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst