Delta PLC Uygulamasında Veri Alırken

conquerror

Üye
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar merhaba....

Delta PLC 14SS modeli ile elektrik ve suyu kontrol eden bir pano hazırladım. Programı yaptım ayrıca bu cihazla giren çıkan kişiyi de sayıyorum.

Sorun : D409 daki giren çıkanı bölüyor ve 1 kişi olarak sayıyordu. Her ay veri almaya gidiyorum en son 13.106 kişide almıştım. Bu ay da baktım ki 2667 gördüm ve şok oldum. Kendisi sıfırlıyor mu?

2. sorum bende eski laptop var ve bunda RS232 çıkışı var ve buradan direk veriyi alabiliyorum. Yeni laptopta ise yok. RS232'yi USB'ye çeviren bir ara eleman biliyor musunuz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
programınızda eğer bölme işleminin sonucunu başka data alanına kopyalamazsanız bu sorunla karşılasırsınız giren vede cıkan sayısını d409 yazının bunu ıkıye bölüp bunuda ornegin d420 data alanına yazınız ayrıca bu tıp verılerınızı kalıcı hafıza alanlarında saklayınız yoksa veri kaybı olusabılmektedir.piyasada usb den 232 dönüştürücüler var onlardan alınız
 
word alanı 32768 e kadar yazabilir. işte doubleword alan açıldıysa 52bin küsür kişiye kadar yazar sonra sıfırlanır.
 
ben olsam sayı bin olunca kendim sıfırlayıp , başka bir wordu 1 arttırırdım.
 
2. sorum bende eski laptop var ve bunda RS232 çıkışı var ve buradan direk veriyi alabiliyorum. Yeni laptopta ise yok. RS232'yi USB'ye çeviren bir ara eleman biliyor musunuz?

bilgisayarcılarda 30tl ye satılan dönüştürücüler var onlar işini görür.
 
Teşekkürler cevap için.
Aslında bu atamayı D408 topluyor ve D409'a bölerek atıyordu. Artık her veri alışımda sıfırlarım ben de... Veya dediğiniz gibi Su Lt olarak sayarken 1000'e eşitleip başka bir biti 1 artırmıştım. aynı metodu burada da uygulayabilirim...

Aslında bu dönüştürücü var elimde...usb-rs232 denemedim henüz. PLC-RS232 kablosu özel biliyorsunuz..Herhalde burada da sorun olmaz..
 
dönüştürücülerde sorun olmaz, bizzat denedim sorunsuz çalışıyor
 
Bilgisayara bu dönüştürücüyü takıp kuruyorum ama gene de haberleştiremiyorum Delta PLC ile ???.. Eski laptobu da yanımdan ayırmıyoru bu arada :(
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst