Delta PLC Password

Nasıl adam öldürmenin sebi olmuyor direkt hapse gidiyorsanız. plc şifresi çözmenin de hiç bir sebebi olamaz.birisi çıkmış 100 tl ye şifre çözerim diyor, birşeyler söyleyeceğim o ahlaksıza ama burada yakışmaz birde ticari yapıyormuş bu işi. git ticari kuyumcu soy polisede ticari yapıyorum dersin. Bu konu kesinlikle yanlış alıcı satıcıyı uzmediyse hiç bir programcı hakkı olmayan parayı istemez destek verir. bu işin daha bahaneside olamaz. tüm programcılar yazılmı kilitlemelidir. kendini bilmez zavallılarıda galeye almayın. ayrıca 100 tl ye plc kıran arkadaşın bilgilerinide belirli mercilere bildirdim gereği yapılacaktır...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba aradaşlar delta pcl şifresini kırıcı bir programa ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim !! saygılarımla
 
Uzak Doğu plclerinin şifresini kırmak için ComSpy port izleyici kullanıp çözebilirsiniz.
Plc editörünü açıp plcye şifre verirken veya okurken
com spy dan geçen byte dizisini analiz ederek çözebilirsiniz.
örneğin plc şifrelerken
comspy da
misal aşağıdaki bir byte dizisi gördünüz diyelim

FF ED 11 DE FF

başka bir şifre verirken de
FF ED 22 DD FF diye bir byte dizisi gördünüz diyelim

demek ki başlangıç ve bitişe bazı header, command koyuyur. bu sabit ola olan command ve headerleri.. ayırdınızmı geriye kalan şifreniz
yukardaki örnekte şifre FF ED 11 DE FF
11 DE asci ye çevirdiniz mi şifreyi elde edersiniz.

upload işlemi yaparken de comspy da bir byte dizi görürsünüz aynı şekilde analiz ettiniz mi şifreyi
bulabilirsiniz.
 
Arkadaşlar bu konu hakkında arkadaşların yazdıklarını okudum ve şöyle bir sonuç çıkıyor.

Her iki tarafta masum değil. Bir programcı olarak söylüyorum program yazanlar gerekli hassasiyeti

gösterip karşılığını aldığı işlerin dökümanını tam tamına firmaya teslim etse, firma sahide işini gücünü

bırakıp onun bunun koyduğu şifreyle uğraşmaz heralde. Arge denilebilecek bi haberleşeme mantığı falan

yaptıysan o kısmını şifrele veya eklemeler yaparak anlaşılmasını zorlaştır. Diğer kısımları yazlımcılar zaten biliyorlar.

Bana göre çıkış noktası burası. Tabiki keyfi olarak bir gerekçe olmadan başkasının emeğine göz dikmenin

savunulur tarafıda yoktur.

O sebeple bu iş tarafların birbirini tetiklemesinden kaynaklanıyor.
 
Sözleşme yaparken yazılım teslimini de maddelere eklerseniz başınız ağrımaz. Havada kalan meseleler hep tartışma konusu olur.
 
Ss plc 5 dk şifre kırılıyor ss2plc kırılması daha zor şifreleri sayı ve harf şeklinde yaparsanız daha zorlaşır kırılması.3f5k gibi.
 
arkadaşlar merhaba lar ben 2 tane delta plc şifesi kırdım kendi yazdığım özel bir programla isteyen bana ulaşsın. ama ticari olarak yapıyorum bu işi şifreyi kırarsam ki bu güne kadar kırdım . ozaman ücret talep edilir.
Bana ulasirmisiniz
 
Şimdi Sende Haklısın bir konuda ama birde şöyle düşün PLC programlamak için örneğin 250 Euro Para aldın firmadan Bunu Herkes alıyor Programlama Ücreti sonuçda emeğimizin Karşılığı. Yani Firma PLC içersindeki Programın Parasını size vermiş Oluyor.Böyle bir durumda programı şifrelemek ne anlama geliyor. Arkadaşlar biraz ince düşünüp şöyle düşünelim. Örneğin sizin Bir makinanız var bunu PLC ile revizyon yaptırmak istiyorsunuz, geldik görüştük herşeyde anlaştık programı ve otomasyonu bitirdim.sizlere makineyi çalışır vaziyette teslim ettim, sizler bana ücretinin tamamını yada bir miktarını ödediniz.Şimdi Benim Sizlere işin faturasını ve PLC nin içindeki Programın CD sini vermek zorundayım ve bunu hep böyle yapmışımdır.
Şimdi Birde Bu işi böyle yaparsam anşaltığımız Ücretin Tamamını aldım faturamıda kestim Programı şifre attım ve işim bitti aradan 13- 15 ay geçti PLC arızalandı yada sistemde bir sorun var sitemin kontrolü için Teknisyen bir arkadaş geldi PLC bağlanmak istedi fakat PLC şifreli bunu birşey yapamam dedi. Firma sahibide gayet bilgili biri ve yapacağı tek şey sizimi çağırmak olacak yoksa sizleri mahkemeye verip tazminat davasımı açacaktır bir düşünün aynı kişi siz olsanız hakkınızı aramazmısınız veya bu güne kadar yedeği veya CD olmayan bir programı para vererek satın alan bir kişi varmı.

PLC şifre atmak emeğinizi korumak değildir. zaten programlamak için ücret aldınız.
Şimdi bazı arkadaşlar soracak ben uğraşayım programı yazayım bir başkası gelsin programı çeksin başka makinada uygulasın oh ne ala diyeceksiniz.

Arkadaşlar onunda bir yöntemi var program dediğiniz sadece input ve outputlarla oluşmuyor biliyorsunuz programj yazılırken birden fazla subrout kullanılır bunları şifreleyin. bubu yaptığınızda sizi hiçkimse mahkemedeyada başka bir yerde suçlayamaz. Sizden sonra gelcek Teknik personel programı çeksede başka makinede kullanamaz sadece o makinede kullanabilir.
Bu söylediklerim Mantıklı değilmi.
Ben size yazdığım birçok programı göndereyim gayet hepsi açık şifresiz input ve outputların hangi amaçla kullanıldığını bilmeden o programın çalışma prensibini çıkarabilecek ve o programı başka bir makine üzerinde aynı özellikle çalıştıra bilecek bir arkadaş varsa burada söz veriyorum istediği programı ücretsiz yazmayı kabul ediyorum. Saygılarımla Mehmet

Bunun aynısını 10 bin liralık iphone alırken Apple firmasına da söyle, kaynak kodları lazım de... emin ol Türkiye'nin bütçesi yetmez... dünyada hiç bir programın kaynak kodun verilmez.
kitapçıdan 30 liralık kitap alırken de aynı şeydir, kitabın telif haklarını satın almış olmuyorsun, tek kitap parasıdır o...
 
Bunun aynısını 10 bin liralık iphone alırken Apple firmasına da söyle, kaynak kodları lazım de... emin ol Türkiye'nin bütçesi yetmez... dünyada hiç bir programın kaynak kodun verilmez.
kitapçıdan 30 liralık kitap alırken de aynı şeydir, kitabın telif haklarını satın almış olmuyorsun, tek kitap parasıdır o...
Fazla Polamiğe girmeden kısaca cevap vermek isterim, yazımı birdha dikkatlice okumanızı rica ediyorum! ayrıca belirtmek isterimki Marka Takımtım Yoktur Donanıma Para Verdiğim Meuzi Marka Telefon Kullanıyorum. PLC yazılımına gelirsek, herkes Plc yazılımında ortak kütüphaneyi kullanıyor. Bizlerin Kendimize özel yazdığımız sizlerin Kod diye bahsettiğiniz. Sadece Word değerleri Kullandığız Bit lerdir. Bizler Sadece PLC programı ara yüzünde derleme yapıyoruz, Şuna eminim ki, Birçok kaliteli yazılımcı, programın mantığını anlamak için harcayacağı zamanı, kendi programı yazmak için kullanır diye düşünüyorum. İstersen bir mail adresi ver sana program atayım mantığını çözebilecekmisin bir bak..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst