delta plc ile inverter sürmek

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba.bir sistemde markası belli olmayan bir ekran var, delta plc ile vfd b serisi inverter var.inverter bozulunca yerine vfd b yeni tip inverter taktım.modbus parametrelerini invertere girdiğim halde sistem çalışmıyor.plc şifreli oldugu için programa girip modbus adreslerini kontrol edemiyorum.yeniden plc ye program yazsam bu sefer ekran yazılımını değiştirmem gerekmezmi.yeni birde ekran mı almalıyım.yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar yardım lütfen.bu sistemi çalıştırmam lazım.
 
ben yazılımcı değilim ama eğer plc yazılımını değiştirirsen opretaör panelini de değiştirmen gerekir
 
frekans invertörünün bence ayarlarını yapamadığın için çalışmıyor invertör plc üzerinden mi çalıştırılıyor yoksa arada röle var mı?birde invertörün com girişini panodaki power supply sıfır ucuyla kısa devre ettin mi?
 
merhaba.öncelikle yeni bir ekran almanız gerekmez.mevcut plc ekran ve sürücü ilede yapabilirsiniz.eğer çok karmaşık bir sistem değilse yeniden yapın derim.biraz daha bilgi verirseniz daha iyi olur
 
arkadaşlar duyarlı oldugunuz için çok teşekkürler.bozulan inverter vfd b serisi eski tip ama artık onlar üretilmediği için yeni tip vfd b aldım taktım.ikincisi bütün paremetreleri bire bir aynı yaptım yine olmadı.sistem normal çalışması şu şekilde,makina ekrandan start stop alıyor ve ekranda frekansı değiştirerek motor hızı değiştirilebiliyor.fakat şu an olmuyor.devrede bir delta plc var.yeni inverteri taktıgımda makina hazır kontaktörü çekip çekip bırakıyor, yani sistem hazır konumuna gelmiyor.yardımcı olursanız sevinirim.
 
şahin hocam ekranın markası bile okunmuyor.ekrandan hangi bitlerin ve değer gir dataların hangisi oldugunu nasıl anlarım.ekranın programına ulaşamıyorum.vfd motor sürücü programından bunlara ulaşabilirmiyim.
 
Sürücüler aynı model , bağlantı ve parametre ayarlarının hepsi aynı olduğuna göre makinada sürücü ile ilgili bir problem yaşamamanız gerekir, makinayı hazır konumuna geçmekten alıkoyan herhangi bir şey olabilir (kapı svici,güvenlik bariyeri,sensör vs..) bunları bir kontrol edin bence.
 
hocam sürücü ile plc rs485 üzerinden haberleşiyor ve sürücünün ana besleme kontaktörü plc üzerinden çıkış alıyor.ben bu kontaktörü direk besleme verip çaktirsem dahi plc çıkışı kestiği için sistem çalışmıyor.eski tip vfd b küçük kasa yeni tip vfd b büyük kasa.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst