delta PLC cep telefonuna alarm gönderme

cigdem

Üye
Katılım
6 Ara 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar merhaba , Ben DVP12 SA serisi ile calışıyorum. bır adet DVP04PT-S modul üzerinden PT 100 ile sıcaklık ölçümü yapıyorum ( daha dogrusu elimde sensör olmadığı için en azından ayarlarımın doğru olduğunu umurak yapıyorum diyim) ve sonucta alarma bagladım bu sensörü sıcaklık alarmı veriyor. ancak ben bu alarmı ceptelefonu üzerinden mesaj olarak almak istiyorum.
fast ın sitesinde
DELTA PLC’LERİN GSM MODEM İLE UZAKTAN KONTROLÜ... bu sekilde bir dosya var ancak benim merak ettiğim bu konuda daha önce çalışan arkadaş oldumu olduysa tam olarak nereden başlamam gerekiyor benimde.....

tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bazı markaların SMS modülleri var. Delta'da bu var mı bilmiyorum. PLC, PC, PIC vb. seri portu olan programlanabilen cihazlara bir adet ucuz cep telefonu bağlayıp seri haberleşme ile SMS alıp gönderebilirsin. Cep telefonu marka ve modeline göre (özellikle de ingilizce olarak) kablo bağlantılarını ve hangi komutları kullanacağını rahatlıkla bulabilirsin.
 
Delta plc de kullanılan gsm modem uzaktan erişim için kulanıldığını sanıyorum.plc içine ulaşabilirsin bilgisayarınla ancak cep telefonuna nasıl bir mobil uygulama ile ulaşırsın o sana kalmış.
bu modemi yurt dışı işlerinde kullanıyoruz ama çok uzak ülkelerde özellikle alt yapısı ingiltere eskisi baz istasyonlarına sahip ülkelerde yemiyo time out sürelerini ne kadar değiştirirsen değiştir yemiyo :))
 
Tek bir alarm söz konusuysa hiç PLC'nin modemiyle falan uğraşmadan şu ürünü tavsiye ederim:
EDS Elektronik Destek Sanayi ve Ticaret Ltd.

PLC'nin dijital çıkışından bir kontak veriyorsunuz, önceden kaydedilmiş numaraya "Alarm oluştu" ve "Alarm bitti" şeklinde SMS atıyor. Üç operatörü de destekliyor. Liste fiyatı 160 USD.
 
Merhaba,

Öncelikle bunun için kullandığınız Delta PLC'nin RS-485'ini IFD8500 çevirici ile RS-232'ye çevirip bir GSM modeme bağlamalısınız. Ardından WPLSoft'un SMS Wizard'ı ile program oluşturabilirsiniz.

Sonuç olarak modemin anlayacağı AT komutları ASCII olarak PLC'den gönderilir.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst