Delta plc carpma islemi

Elektrsis

Üye
Katılım
1 Ara 2017
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
32
Kolay gelsin delta plcde carpim sonucunda 50000 degerinde sonuc almam gerekiyor ama alamiyorum cok haneli rakam uretmek icin hangi komutlar gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
çarpma işlemini 32 bitlik komutla yapmalısınız.
DDIV --- d0 -- d2
şeklinde yazmalısınız burada dikkat etmeniz gereken şey D0 ve D2 dataları ardışık olmamalı aralarında en az 2 şer fark olmalı ( yani D0,d1 ilk alan d2 ve d3 ikinci alanı kapsar) yoksa hata alırsınız.
 
Sizden bir ricada bulunabilirmiyim?
Isp projede delta surucu haberlesmesi uygulamasi olusturdum ama makinaya yuklemedim sizden ricam projede bi hata var mi bakabilirmisiniz birde isp projesini buraya nasil yukyebilirim musait oldgnuzda...
 
Zip yada rar dosyası yapıp yükleyin.
 
Son düzenleme:
Burayada yükleyebilirsiniz hatta plc içerisinede yükleyebilirsiniz. Kablo bağlantılarınızın doğru olduğunu varsayarak programınız doğruysa zaten haberleşir yanlışsa haberleşmez Dikkat etmeniz gerekne şey haberleşme zaman aşımı süresi. Bu süre içerisinde plc ve diğer slave cihazlar haberleşme sağlayamazsa bütün cihazların enerjisini kesipo aynı anda enerji vermeye çalışarak yeniden açın :)
 
Proje tamamlanmadi daha ama haberlesme programi tamam bi bakabilir misiniz
 

Ekli dosyalar

  • KARNET.zip
    15.7 KB · Görüntüleme: 14
@Elektrsis bazı adreslemeleri yanlış yapmışsınız. ID=2 için kullanmanız gerekenler yerine 2 defa ID=1 yazmışsınız ve M1000 ile yolladığınız için bir dataya 2 farklı atamadan dolayı hata alırsınız düzeltmelisiniz..
Birde LINK haberlşeme kurma süresini 50 bana göre az onu 100 ( 10sn) yapın. çünkü plc ve inverter enerjilendiğinde (inverterlerin açılması biraz uzun sürer) 5sn içerisinde haberleşmeyi gerçekleştiremezse plc haberleşme hatası verecektir o nednele bu süreyi 10 sn yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Aynı datalar.jpg
Haberleşme başlangıç süresi.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Ama o edrese ID 1 den hem akim hemde cikis frekansı okunuyor ID 2 ye ait okuma ayni satirda asagida 2. Isaretlediginiz bolgede. Yinede yanlissa olmasi gereken nedir kucuk bi ornek varebilir misiniz
 
Dikkatli bakarsanız D1355 datasına altalta 2 defa MOV ile atama yapıyorsunuz aynı şeyi D1336 datası içinde yapmışsınız ve bunları M1000 kontağına bağlamışsınız şimdi siz D1355 datasına H2013 mü yoksa H2104 mü yollayacaksınız buna karar vermelisiniz ikisini aynı anda yollayamazsınız bu hata olmasına neden olur aynı şey D1336 datası içinde geçerlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,978
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst