Delta plc c#

barsbaris

Üye
Katılım
23 Mar 2020
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
30
İyi gunler herkese aranıza yeni katıldım.C# uzerindrn plc yi programlamak istiyorum.Ve bir arayuz yazip oradan kontrol etmek istiyorum fakat aklima takilan bir kac soru var.Modbus ascii ile plc den aldigim girisi serialportun datareceived ozelligine mi giriyor yoksa ayriyetten benim surekli okumam mi gerekli.Baska bir soruysa timer ve counter kullanmak istiyorum.Plc deki degilde c# daki timer ve counter k kullansam herhangi bir sikinti olur mu?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
C# kısmında seiral_port_received olayı hangi cihazı kullanırsan kullan p to p olduğundan orada bilgi geldiğinde almış olursun.Yani senin port dinlemene gerek yok. Ama modbus ile haberleşme yapacaksan modbus protokolü incelemeni tavsiye ederim.
 
benim merak ettiğim sadece diyelimki girişe bir sensör bağladık sensörden çıkış geldiğinde direk data received kısmına geçiyormu yoksa biz Read komutu mu göndermemiz lazım
 
Port üzerinden bağlantı yaptığın zaman o porta ait Receive e düşer.Orada gelen veriyi readline vs. komutlarlar(veriye göre belirlemelisin string,byte artık ne olarak okuyacaksanız) ile local veya global değişkenlere atayabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst