Delta PLC İçin Modbus Program Yazmak.

Sn.aicefire
Sn.emrah_ arkadaşımız gerekli tüm açıklamaları yapmış fakat burda sizin gözden kaçırdığınız nokta gönderdiğiniz bilginin eksikliği "CR" bir etikettir. yani "CR" nin kendisi değil hesablama sonucunda bulunan değeri gönderilir. Ayrıca bu bilgiler porta çıkarken kodları değişik çıkar. (Bunu tek cümle açıklamaya yetmez)

Ekte size küçük bir program gönderiyorum (Haberleşme için ilk denememdi) bununla plc yi denemeye çalışın sonuç alırsanız herşeyden önce haberleşmeyi sağlamış olursunuz. (Haberleşme protokolü 7,E,1, 9600 PLC adresi 01)

Kolay gelsin

ismail hocam bu ekde verdiğiniz uygulamayı ben bulamadım rica etsem verebilirmisiniz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
herkese merhaba benımde delta plc ile haberleşmekle alakalı bı sorum olucaktı yapmakta oldugum pc programı ıle delphıden plc ıcındekı verıyı alabılıyorum fakat sorun su kı aldıgım bılgıyı ıstedıgım formtta cevıremedım bı turlu ornegın :01030202DA1E gıbı bı bılgı alıyorum ve bunun 73 sayısına denk geldıgını bılıyorum cunku bu değer sıcaklık kontrollde gozken deger yada :01030201CC2D sayısıda 46 sayısına denk gelıyor burda nasıl bı yontem uygulamalıyım yardımcı olursanız sevınırım
 
ornegın :01030202DA1E gıbı bı bılgı alıyorum ve bunun 73 sayısına denk geldıgını bılıyorum cunku bu değer sıcaklık kontrollde gozken deger yada :01030201CC2D sayısıda 46 sayısına denk gelıyor burda nasıl bı yontem uygulamalıyım

Birinci pakette veri olarak hex 0x02DA (yani desimal 730) gelmis. Ikinci pakette de veri olarak hex 0x01CC (yani desimal 460) gelmis.

Bu durumda 8. karakterden 11. karaktere kadar olan kismi alip once bu hekzadesimal sayiyi, desimale cevirmen ve sonra elde ettigin degeri 10'a bolmen gerekiyor.

Tabii gelen veri paketi, hata kodu iceriyor mu ve sondaki checksum degeri, paket icerigini dogruluyor mu diye de kontrol etmen lazim.
 
çok teşekkurler emrah hocam ben gelen bılgının son 4 karekterını hesaplıyodum yanlısım ordaymıs bunu farkettım cok tesekkur edıyorum çok sagolun...
 
Arkadaşlar merhaba,

Verdiğiniz bilgiler çok güzel. Herkese teşekkür ederim.

Ben DOP AE serisi bir panele PC com porttan veri göndermek istiyorum. Gönderdiğim bilgiyi panelde bir Numeric display veya karakter displayde göstermek istiyorum.

Delta PLC ile ilgili bilgim yok. Herşeyden önce hangi adreslere nasıl yazcağımı bilmiyorum. Ancak PC nin seri portundan istediğim datayı gönderebiliyorum. DOP panelde verilerin görünmesi için nasıl bir format kullanmam gerek. Çok kısa bir örnek verirseniz gerisini halledebileceğimi düşünüyorum.

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşlar merhaba,
öncelikle herkesin bayramını kutluyorum.

Yukardaki konuda bana yardımcı olacak bir arkadaş yokmu. Yapmak istediğim şu;

elimde 1 adet dop ae serisi panel var. Bilgisayarın seri portundan modbus ascıı formatında seri bir data (örn. A harfi) gönderiyorum bu datayı panelde karakter displayde görmek istiyorum.

1- öncelikle panelde hangi adrese yazmalıyım. Panelde displayın okuma adresi olarak nasıl bir ayar yapmalıyım.

2- göndereceğim datayı hyper terminalden gönderilecek şekilde örnek olarak verebilir misiniz?

Acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Malesef kendi yazdığım soruya kendim cevap yazmak zorundayım. Sanırım bayram olduğundan kimse foruma uğramıyor. Com port 2 den bilgi almayı denediğimde sorunsuz çalıştığını tespit ettim.

Neyse şimdi de yeni bir sorunum var. sayfaya 2 adet display ekliyorum ikisi de farklı adresten bilgi okusun istiyorum ama ikisi de aynı adresten okuyor. Daha doğrusu adresleri dikkate almadığını düşünüyorum. Seri porttan ne gelirse gösterdiğini düşünüyorum.

Farklı kontrollerin farklı adreslerden bilgi almasını nasıl sağlarım. Tabii seri portunda farklı adreslere yazması gerek. ben Modbus ASCII formatında bir data gönderiyorum ama displayde olduğu gibi bu kod satırı geliyor ekrana.
 
Merhaba Emrah bey Delta plc de çıkışları :)01050500FF00F6) açıp kapata biliyorum fakat bobinleri okuyamıyorum veya çıkış bobinlerini etkin etiğimde (led ler yanıyorken) o çıkışın açık mı kapalımı olduğunu nasıl anlarım birkaç örenk buldum sitesinden ama pek birşey anlamadım ben VB6 kullanıyorum acaba elinizde örnek kod lar mevcutmudur yada bana nasıl yardımcı olabilirsiniz.

Teşekkürler....

Hüseyin SARIYAR
**************@hotmail.com

forum kuralları gereğince iletişim bilgisi paylaşımı yasaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar. benim sorunum şu. PLC ye bilgiyi gönderiyorum PLC de geri cevap veriyor.
Gönderdiğim bilgi-> :010105000001F8 (Y0)
Gönderdiğim bilgi-> :010105010001F8 (Y1)
.....
Geri Dönen Bilgi-> :01010101FC
Amacım Y çıkışlarının durumlarını öğrenerek ekranda Durum Lambası Yakmak.
Programı ilk çalıştırdığımda eğer aktif bobinler varsa bunları öğrenmek istiyorum.
Birkaç tane bilgi peşpeşe yolladığımda geri dönen değere bakarak hangi Y bobinin aktif olduğunu nasıl anlayabilirim.
Geri Dönen bilgiyi Decode etmemde yardımcı olursanız yada alteratif bi yol söylerseniz sevibirim.

fakat
 
mrb formda yeniyim delta plc ve delta inverter var bunlar birbiri ile haberleşmeli çalışıyor ben delta inverter yerine başka bi inverter kullanıcam ama bi türlü delta plc ile haberleştiremedim yardımcı olacak arkadaş varmı acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst