herşey doğru ama çalışmıyor vfd ye start veriyor ama frekansı ne okuyor nede değiştiriyor

ona ben bakmıştım oda doğru kesip tekrar enerji veriyorum aynı nanda kesip veriyorum ama yinede olmuyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ethernet kablosunun
4 numaralı ucu -
5 numaralı ucu + olarak değiştirdiniz mi?
Diğer ucları herhangi biryerde kullanmayın uclarını kesin yada bantlayın birbirlerine temas etmesinler.

ekrandan uyguladığınız frekans plc içerisinde d500 adresine yazılıyormu plc online olarak kontrol edermisiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
inverterdeki parametreleri kontrol edin belki birtanesini yazmamış olabilir.
Bu standart LINK haberleşme protokolüdür yanlış veya eksik birşey yapmıyorsanız VFD L-EL-E-C200-C2000 serisi bütün inverterlerle haberleşir.
Bahsettiğim modellerde parametre numaraları değişebilir ama ayarlanan SET değerleri değişmez
 
hepsini kontrl ettim eksik bişi yok benimki el serisi zaten
 
ekrandan frekans olarak kaç yazıyorsunuz?
 
10hz için 1000 yazmalısınız buna göre oranlayabilirsiniz yada ekrandan 25 yazıp plc içerisinde girilen değeri 100 ile çarpıp invertere yollarsanız ekran ile vfd üzerinde görülen değer aynı olmasını sağlarsınız kulanıcılar için daha kolay oluyor.

Haberleşme konusunda maalesef daha fazla yardımcı olamıyorum çünkü benimde enaz onlarca defa kullandığım prosedür bu şekilde ve hiç sıkıntı yaşamadım
 
peki hocam size bişi sorayım plc içindeki programa göre plc istasyon adresi 17 doğrumu ama inverter istasyon adresi fabrika çıkışı olarak 1 bunların aynı olması gerekmiyormu acaba
 
Yok hayır.
09:00 parametresini 1 yapmamızın nedeni haberleşme protokolündeki D ve M bitlerinin açıkalmalarına dikkat ederseniz ID=1 yazar bu 1 numaralı slave cihaz demektir o nedenle bizde bu invertere sen ID=1 sin ve ID=1 e yazılanları gör diğerlerini görme diyoruz.

PLC adresine 17 vermemizin nedeni ise Delta plc lere 16 adet slave cihaz bağlanabiliyor diyelimki sistemimizde 8 tane slave ciha zvar ve bir süre sonra sisteme 8 tane daha ilave etmemiz gerekecek eğer plc adresini 11 yapmış olsaydık 8 tane ekleyince son cihazı 17 yapmamız gerekecekti ve dolayısıyla sisteme entegre edemeyecektik. Bu durumda HMI üzerindeki bütün elemntlerin istasyoon numaralarını 17 olarak değiştirmek ve 8 cihazı 0-16 arasında olacak şekilde programı elden geçirmek gerekecekti.

Bu nedenle 17 yapıyoruzki uzun vadede sisteme entegre edilebilecek cihazlar için yerlerini boş bırakıyoruz ve böylece sistem esnek bir yapı olmuş oluyor.

Eğer sisteminize 16 cihaz eklenmeyeceğinizden eminseniz pcl istasyon adresini 17 değilde istediğiniz farklı bir sayıda atayabilirsiniz bu durumda HMI programındaki elementlerin istasyon numarasını plc adresini kaç yaptıysanız olnunla değiştirmeniz gerekir ama yoksa HMI haberleşmez :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst