Delphi 2006'da Component Kurulumu (ANLATIM)

muho06

Üye
Katılım
20 Şub 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Bileşen Yolunu Delphi’ye Ekleme
Bileşen kurmadan önce bileşenin bulunduğu konumu Delphi’ye göstermeliyiz.

Bunun için Delphi IDE ekranındayken Tools menüsünden Options seçeneğine tıklıyoruz. Şayet Delphi.NET bileşeni kuracaksak sol taraftaki listeden Library – NET win32 bileşeni kuracaksak Library – Win32 seçeneğine tıklıyoruz. Sağ tarafta Library Path karşısında bulunan üç noktalı butona tıklıyoruz. Karşımıza Directories başlığına sahip yeni bir form çıkacaktır. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olmalı.

Yeni çıkan pencerede yine üç noktalı butona tıklayıp çıkan ekrandan bileşenimizin bulunduğu dizini seçip Tamam’a tıklıyoruz. Yolun Delphi’nin listesine eklenmesi için Add butonuna tıklıyoruz. Son olarak pencerelere Ok diyerek kapatıyoruz. Directories penceresinde,
Delete Invalid Path: Ölü Dizin yollarını siler.
Delete: Seçili dizin yolunu siler.
Replace: Seçili dizin yolunu kutucuğa yazdığınız yol ile değiştirir.


Kurulu Net Bileşenlerini Delphi’ye EklemekComponent > Installed .NET Components menü seçeneğine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki pencere gelecektir.

Burada Delphi’de görünmesini istediğiniz Bileşenlerin kutucuklarını işaretleyerek Ok’e tıklamanız yeterli. Görünmesini istemediğiniz bileşenlerin kutucuklarının işaretini kaldırın.

BPL Paket bileşenlerini KurmakComponent > Install Packages menü seçeneğine tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki pencere gelecektir.

Burada Add butonuna tıklayarak bpl uzantılı bir bileşen paketini yükleyebilirsiniz. Bu listeden bir bileşen paketini silmek için bileşeni seçtikten sonra Remove butonuna tıklayabilirsiniz. Son olarak Ok butonuna tıklayın.

DPK Paket bileşenlerini KurmakFile > Open menü seçeneğine tıkladığımızda karşınıza kuracağınız bileşenin NET mi Win32 bileşeni mi olduğunu soran bir pencere gelebilir. Seçiminiz yaptıktan sonra Ok’e tıkladığınızda kurulum paketi Project Manger kısmında yerini alacaktır. Aşağıdaki ekranda gördüğünüz şekilde paket dosyasını sağ tılklayıp Install seçeneğine tıklayarak bileşeni kurabilirsiniz. İsterseniz Build seçeneğine tıklayarak paketi BPL şekline çevirebilirsiniz.

BPL şekline çevirdiğiniz zaman BPL dosyası paketin bulunduğu dizine kaydedilir. Daha önce anlatıldığı şekilde bpl paketlerini kurabilirsiniz. Install seçeneği bileşeni otomatik olarak BPL şekline çevirip ilgili yerlere işlemleri otomatik yapar. Olurda Install seçeneğinde sorun yaşarsanız Build seçeneğini kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst