delikli board

cagri_dz

Üye
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba ,

Delikli board aldım ama kulanamadım . nasıl devre kuracağım yardım eder misiniz ? daha önce devre oluşturmadım hiç . ama öğrenmem lazım. yardım ederseniz çok memnun olurum.

teşekkür ederim
 
Bu konu için öncelikle elektronik malzeme bilginin olması lazım..
 
elektronik malzeme bilgim az çok var .yani aslında 1-2 aylık bir süreçten beri var. tarif ederseniz anlayabilirim diye düşünüyorum. sadece çok fazla pratiğim yok . breadboard gibi mi kullanılıyor ? umarım yardım edersiniz
 
yani demek istediğim baskı devre gibi yolu yok. onu anlayamadım.araştırdım birşey de buamadım
 
Delikli Board dediğin genel olarak yabancı dildeki ismi de olsa BreadBoard olarak biliniyor.İç yapısı ise resimde de çizmeye çalıştığım gibi orta kısımdaki sütunlar (kendi içinde) birbirine bağlı şekildeler yani o sütuna dikine doğru bir şey taktığında kısa devre olmuş oluyor.Üst ve alt kısımdaki kırmızı ve mavi kısımlar ise besleme hattı olarak kullanılır ve orası da yatay olarak birbirine bağlı şekildedir.Besleme genelde o hatta bir kablo ile verilip sonra devrede gerekli yerelere o hat üzerinden dağıtılır.Burda dikkat edilmesi gereken nokta bazı breadboardların besleme hattı bütün gibi gözükse de yarısında bir kopukluk bulunup hattın diğer yarısına gerilim gitmiyor olabiliyor bunu ölçü aletiyle kontrol edip eğer kopukluk varsa orta kısmında bir telle atlama yaptırmak gerekebilir.
Ben elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama daha detaylı bilgiyi internette BreadBoard olarak arattırırak bulabilirsin.

gy3w6.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst