DEKORATİF RAYLI SPOT AYDINLATMA PROJESİ

seros35

Üye
Katılım
7 Tem 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar ben bir müze için aydınlatma projesi çizicem.ancak müzede trifaze dekoratif raylı spot aydınlatma kullanılacak.bununla ilgili uygulama yapmadım.kabloyu raya bağladığımızda spot lambaları üç faza nasıl dağıtıcam?ve bunu projede nasıl göstericem ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
proje kısmı hakkında pek bişi söleyemem ne desem yalan olur ama uygulama kısmında şöle bi fikir verebilirim. örn: 18 tane spotun var ve 3 fazdan baslıyceksın. 3 spota R. ikinci 3 spota S ve diğer 3 Spota T fazını verdin. 9 spotu 3 faza pay ettın. kaldı son 9 spot . bu 9 spotuda aynı sekılde 3 tanesını R. diğer 3 tanesini S ve son kalan 3 taneyıde T fazına pay edersen 18 spotu 3 faza vermiş olursun ;)
 
normal paralel aydınlatma prejesi yani yanyana duran lamba sembolleri ve arsındaki sorti hattını trifazehat göstermek yeterli yani 4*2,5 mm gibi lamba sembolleri yanına sırayla r s t yazmak yetrli olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst