Deşarj direnci kondansatör devredeyken nasıl bir etgi yapar

elektrokur

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
Deşarj direnç i kondandansatör devredeyken nasıl bir etki yapar derken şunu öğrenmek istemiştim. Direnç kondansatör devrede olsada olmasada sabit olarak bağlı konumda. Kondansatör devreden çıkınca da kısa bir sürede boşalmasını sağlıyor. Fakat kondansatör devrede iken aynı zamanda dirençlerde devrede bu kondansatörde herhangi bir etgi yapmıyormu yani hem kondansatöre enerji veriyorsun hemde dirençlerle bir nevi kısa devre yaptırıyorsun
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
dirençler kondansatör uçlarına paralel bağlandığı için deşarj olayı meydana geliyor kondansatör devrede değil iken.Sistem kondansatörü devreye aldığında ise direnç değerleri kohm seviyelerinde olduğundan maksimum 4mA(en küçük değerli kondansatör için 0,5kVAR vaya 1 kVAR) seviyesinde bir akım çeker bu da göz ardı edilebilir.Kondansatör değeri arttıkça deşarj dirençlerinin değeride artar.mesela 5kVAR' a kadar firmalar 100 veya 200 kohm 'luk dirençler bağlıyorlar.5 kvar dan sonra bu değer artıyor.
 
Kondansatör devredeyken, direnç de şebekeye bağlıdır ve gücü kadar tüketim yapar. Bu aslında kayıp güçtür. Sürekli devrede oldukları için bazı dirençler yanar veya patlar. Bunlar da periyodik olarak kontrol edilmelidir.
Kondansatör devrede değilken, direnç kondansatörü kendi üzerinden deşarj eder, boşaltır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,209
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst