Değişik bir ATC fikri

küçük oyuncaklar için tasarlanmış birşeyi böyük oyuncaklara uydurmak sıkıntıdır;)

Fikir olması için söyledim :D
 
Adam çatır çatır yapmış :D

 
Tavsiye edebileceğimiz bir makine tasarımı. Hem de basit...

Mümkün olduğunca alüminyum işleme işine girmeden yapmak lazım makineyi...
 
Piyasada düzgün alüminyum işetmek sıkıntı. Kalıpçılara gitmeniz lazım ki onlarda uğraşmaz. Haliyle mdf'ciden bozman cnc ciler kalıyor. Onların makinelerinin zeminleri sunta, mdf. ve yamuk. Yapıştırıp bi şekilde parçayı işliyorsunuz. Fakat sıvı kullanamıyorsunuz. Makine tam rijit olmadığından aluminyum parçalarım köşeleri gönyeli çıkmıyor. Hadi rijit diyelim. Doğru feedrate ayarlanmadığı için uç esniyor. Ve yine köşeler yamuk çıkıyor.

O levhaların köşeler 90 derece gönyeli değilse mesala Z eksenin üst ve arka paneli L biçimde birleştirirken sorun oluyor.

Bir de işin lojistik boyutu var. Aluminyumcuyu bul. Levhayı al, taşı. CNC'ciyi bul. Zamanını ayarla.. Keseken başında durman gerekecek. Adamın istediği saatte git. Kesilmesini bekle. Parçaları taşı... Ve bu sadece bazı barçalar. Bir de üstüne sigma vs almanız gerekecek.

Halbuki örneki makine neredeyse tamamen sigma. Git aluminyumcuya kestir ve toplamaya başla. Z ekseninde aluminyum levha kulanmış. Ama orası içinde bile çok güzel yüzey profili gibi içi dolu almuminyum ağır tip hazır extrusionlar var.

Bu sebeple yeni CNC tasarımı yapacaklara tavsiyem eğer çok sert malzeme işlemeyeceklerse sigma üzerinde yürümeleri. Çok sağlam makina gerekli ise zaten aluminyum levhada yetmez. Direk demir, kaynak, borverk, granit vs işine girmeniz gerekir.
 
CNC ciler baya korkutmuş gözünü abi :D Yazdıklarının tamamında haklısın ama sigma aldığında da kesim açıları düzgün değilse profillerin montaj sırasında yine sorun olacak. Ben sigmadan dahi yapacak olsam sigmaların kesim yüzeylerini cnc de gönyeletirim. Benim burda CNC tezgaha ulaşma imkanım var o yüzden belki cnc işlerinden kaçmıyorum.
 
Aynen konya, kayseri bu konuda rahat. Ama istanbul'da sanayi sitelerine yakın değilseniz ve tanıdığınız yoksa işiniz zor. Sigmalar genelde düz kesiliyor. Doğuş bu konuda iyi gibi. Sadece eşit olacak parçaları aynı anda birlikte kestirmek gerekli.

Sigmaları CNC'de gönyeletmek zor. Çünkü piyasa CNC'cilerinde elinde maksimum 45 mm kesici uçlu freze olur. Senni alacağım sigmanın yüksekliği ise 80 olacak 100 olacak. 5 eksen filan olmalı..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst