ddr2 RAM kingston 533 sorunu hakkında yardım..

CherKEZ

Üye
Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
86
Puanları
1
Yaş
47
normalde 512 dual çalışan ramlarım bir zaman sonra makinemi kitlemeye başladılar..özel dual ramlar değillerdi zaten. yarattıkları sorun çalışırken donma ve tırrrrrrrr diye bir ses gelemsi idi. ben bir çok olasılığı denedikten sonra ram larda buldum sorunu. birini söktüm. hiç bir sorunum kalmadı.

bilgisayarcılarlada konuştum bu tip dual uygulamalarda bir zaman sonra bunu olabileceğini sölediler.bende bunu üzerine söktüğüm ram in üzerinde yazan çalışma frekansında 533 Mhz dd2 1 gb kingston alayım dedim .montajladığımda ise açılırken yada açıldıktan hemen sonra yada 5 dakika sonra (yani kararsız bir şekilde) donduğunu gördüm. birde 1gb ile 512 mb birlikte takiiim dedim .makina açıyor. bazen kararlı çalışıyor. bazen kendine reset atıyor.ama hiç donmuyor.


açıkcası anlam veremedim. aldığım ram arızalımı acaba diye düşünüyorum.tek kalem 1 gb ram kinstan sorunsuz çalışır diye karar verip almıştık bilgisayarcı ile... konu hakkında tecrübesi olan ustalarımdan yardım istiyorum..

ana kartım 8i945plgh-re 2 ram slotu var


SElametle....
 
Son düzenleme:
Bence sorunu sadece ram'de arama
bios ayarlarında ram voltaj'ı ile daha önce oynanmış olabilir. kontrol edip default ayara getirebilirsin.
bilgisayar reset attıktan sonra hemen bios'a girip işlemci sıcıklığını kontrol et soğutma ilede alakalı olabilir.
birde ana kartının üreticisinin sitesinden ana kartının hangi bellek kapasitelerini ve hangi bellek çalışma frekanslarını destekledigini kontrol et.
 
onu daha öncesinde yaptım zaten. makina 1 gb destekliyor. cpu sıcaklığını everestle sürekli kontrol ettim. ekran kartıda dahil , hatta ekran kartı fansızdı onada ekstradan bir fan koydum.ram frekans setup da auto ve hissedilen 533 dü oncu onu manuel 533 e sonra da 400 e aldım bakalım nasıl olacak biraz once manuel 533 de iken kitledi. 400 de iken henüz bişi yok. bekliyourm. yourmlarınıza açııığım.
 
arkadaşım rem hızları bios ayarlarında seçenek olarak sunulmazlar. yani 533 mhzlik remi biostan ayarlıyayım 400 lük hızında çalışsın diyemezsin. benim tavsiyem anakartın üzerinde bulunan reset pini (clr_mos diye yazar genelde) resetleyerek. anakartı fabrika çıkış ayarlarına çevirmen. sonrasında murat arkadaşımın dediği gibi pcyi açar açmaz bios ayarlarına gir ve sırası ile load deafult ve load optimize seçeneklerini çalıştır. sonra kafana göre boot sıralaması falan yap bide öle çalıştırmayı dene. benzer sorunlar biostan dolayı yaşanabiliyor. ama anakarttan atılan resetle biostan atılan reset arasında bi dünya fark var. anakartan reset at. sonrasında hızlar uysada dual chanel olsada bazı markalar veya bazı tip remler arasında uyumsuzluk olmasıda çok normaldir. bu tarz sorunları minimize etmek için bios güncellemesi yapabilirsin. ama tavsiyem onu en sona bırak. çünkü sistemde başka bir sorun varsa. bios güncellemesi sırasında karşılaşabileceğin bir hata pcyi kullanılmaz hale getirebilir. kolay gelsin...

saygılarımla...
 
arada zaman bulmak da zorlandığımdan henuz vakit bulup bakabildim.

tavsiilere uyaraktan. setup pilini çıkarıp sistemi resetleyip deniyorum. ramlar asenkron çalışıyor 1 slot da 1 gb kinston 1 slot da 512 dyney var ama şeytan kulağına kurşun şimdilik bir problem yok 20 kadar exploere 20 kadar cromhe bir sürü program ve açabiliğim kadar şey açıyorum onları kapamadan cod veyea başka ooyunlar açıyorum halen bir problem yok ... Bakalım hayırlısı diyorum...

Emeğı geçen tüm üstadlarıma önce saygılar sonra SELAMLAR.....
 
Problem halolmuş,şükür...
Başka okuyanlar tereddüte düşmesin diye ek :
Dandikleri hariç bios ayarlarından ram hızı ve bellek hücrelerinin yenilenme sayıları ayarlanır.Performansa ciddi etkileri olur.
Özellikle yenilenme sayıları düşük olanları aşırı fiyata satılır.Bu özellikleri imalat çifti olma özelliklerinden daha önemlidir.
İşin kurnazlığını bilenlen satıcılar ya da sağdan soldan okuyan kullanıcılar bu sayıları oynar ve kilitlenmeler,resetler başlar.
Pilin çıkarılmasıyla normale dönüş bunun delilidir.
 

Ekli dosyalar

  • ram.jpg
    ram.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 6
  • cas.jpg
    cas.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 6

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst