DC Voltaj Hakkında

nightbirds

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
37
arkadaslar benim bir sorum olacak size biraz sacma gelebilir ama normal güç kaynaginda kullandigimiz dc voltaj ile otomoillerdeki dc arasinda bir fark mı yardimcı olursaniz sevinirim.
 
bir fark yok tabiki. düzgün filtrelenmişse akü ile aynı. Ama tam olarak ne sordun o meçhul. Aküden büyük ihtimalle daha yüksek akımlar çekebilirsin, fark bu olabilir.
 
gerilim açısından tam olarak fark yok diyemeyiz hemen hemen aynı desek daha doğru olur. çünkü akü gerilimi tam filitredir yalnız akım olarak araba akülerinin bildiğim kadarıyla en küçüğü 60amper, 12v 60amper bir adaptör sizin evdeki kullandıklarınıza benzemez bence...
 
arkadaslar tesekkur ederim bilginizi paylastiginiz için led devrelerinde cesitli problemler yasamiştim o yuzden sordum...
 
Araba aküleri full şarjlı olduklarında 13.8 volta kadar gerilimi yükselir. DC güç kaynakları ise piyasada satılanlar tam regüleli ise üzerindeki voltaj kadar çıkış voltajı verir. Tam regüleli olmayanlar ise mesela araba teyplerini çalıştırmak üzere satılanlar boşta iken 14-17 volt arası olur yüke binince de 12 volta kadar gerilim düşer.
size tavsiyem arabada kullanacağınız devrelerde en azından 7812 regülesini kullanmanızdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst