DC UYARTIM

ekat28

Üye
Katılım
20 Ağu 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar bi konu hakkında yardımcı olmanızı istiyorum senkron generatörlere uyartım için neden dc uygulanır. Ac uygulanabilirmi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Jeneratörlerin uyartımı DC olmak zorunda. Dc uyartımla jeneratörün rotoru bir mıknatıs gibi bir kutbu N iken diğer kutbu S olması gerekiyor. Bu da sadece DC uyartımla mümkün.
 
ondan değil arkadaşım bu konuyu defalarca yazdım gene yazayım
lensin kanunları vardır
1- hareketli manyatik alan içerisinde sabit duran iletken üzerinde gerilim endükler.
2- sabit manyetik alan içerisinde hareket eden iletken üzerinde gerilim endükler.

eskiden statora dc verip sabit manyetik alanda iletkeni dönderip gerilim elde ediyorduk. büyük güçlere çıkınca problem oldu.
bizde sargıları statora koyup manyetik alanı çevirmeyi uygun gördük . bu nedenle dc akımı rotorda dönderip manyetik elektrik ürettik .
tabi rotoru sabit tutup alternatörüde dönderebilse idik gene aynı sonucu alırdık amateknik olarak salakça bişi felesefe olarak uygunda :) sadece konuyu aydınlatma bakımından söyledim öyle bir örneği yok ama yapılırsa çalışrı.:)
 
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim lens yasası herşeyi açıkça ortaya koyuyo...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,124
Mesajlar
915,205
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst