dc seri motor vs üniversal motor

cesuroz

Üye
Katılım
28 Kas 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
29
dc seri motor ile üniversal seri motor arasında yapı olarak ne tür farklılıklar var?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba. Bir yapısal farklılık sadece rotor ve statorda kullanılan saç nüvelerdedir, örneğin 220 volt ac' de çalışanında, 50 hz.'lik Şebeke frekansında fuko (eddy-current) akımlarına dayanabilmesi için ac trafolardaki gibi saç dilimli olarak yapılmasıdır. (İstenmeyen iç enerji kayıplarının düşük tutulması içindir) Ev cihaz ve nakinelerinde kullanılan tüm ac üniversal (seri) motorlar yine bu nedenle dilimli saç nüveli olmak zorundadır.

Ancak yine bir seri motor olan araç marş motorları dilimli yapılmayıp stator ve rotor nüveleri yekpare yapılabilir örneğin. Dc' de aküyle direk çalışırken bu fuko akımları söz konusu değildir. Bu nedenle ac ve dc.' de çalışan iki seri motor arasındaki tek yapısal fark bu olabilir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst