DC Motorun Üzerindeki Kondansatör?

sadece parazit için filitre o kondansatörler...
çocuğun ona 220v ac vermesine engel olmaz orta okulda iken arkadaş vermişti saat sigortasını attırmış yoğun bir terlik ateşine maruz kalmış...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
12V Rs775 DC motora 104 seramik kondansatör taksak olumlu anlamda işe yarar mı?
 
Motorun urettigi parazitler radyo ve TV yayinlarina mudahale etmesin diye konuyor.
 
Motorun çektiği ani voltaj değişikliklerinde devre elemanlarını koruyor aynı zamanda motorun daha sessiz stabil çalışmasını sağlıyor diye biliyorum ben. Genelde 3 volt ve 6 volt motorlarda konduğunu gördüm ama 12 v motorlarda kullanıldığını görmedim. O yüzden sordum.
 
Bu kondansatorleri 220v ile calisan mutfak aletlerinin motorlarinda bile gorebilirsin.

Koyulmadi diye motor calismamazlik yapmaz ama motordan yayilacak elektromagnetik radyasyonu etkiler.
Uzun dalga, orta dalga ya da kisa dalga yayinlar icin radyo bulursan radyonun yakinlarinda boyle bir motoru bir kondansatorlu bir de kondansatorsuz calisitirip radyoyu dinle.

Ne demek istedigim daha iyi anlasilacak.

Haa bu arada bu kondansator mucizevi sekilde parazitleri sip diye kesip atmaz ama cok faydasi olur.
 
Evet bu videoyu ve buna benzer bir kaç videoyu izledim. Mercimek kapasitörün bu küçük motorlara etkisi çok büyük. O yüzden 12v motorada bu etkiyi yaparmı merak ettim. Videolarda gördüğüm 104 kondansatör bağlanan en büyük motor bu videoda gördüm.

 
Elektrik süpürgesi, halı yıkama makinesi, matkap, üniversal motorlarda ve küçük DC motorlarında giriş uçlarında şöntlenmiş olarak yer alma nedeni; fırça-kollektör komütatör iç temasıyla motorlar dönerken üretilen EMI 'nin kötü etkileşiminin diğer hassas cihazların (PC gibi) etkilemesini önlemek amaçlıdır, yani amaç her 2 kullanımda aynidir. Elektrik süpürgesinde, matkapda, vb. çalışırken bulunmazsa ayni odadaki uzatmaya veya prizlere bağlı masaüstü PC'lerin PSU'larında EMI filtre girişte görevini yerine getiremiyorsa PC'ler kolayca resetlenir, yazıcı çalışırken de PC girişindeki veya içindeki EMI görev yapamıyorsa veya yetersizse ayni hatta çalışan PC'ler yine resetlenir. Bu tür olumsuzlukları önlemek için kutupsuz kondansatörlerlerin uygun kapasite değerlerinde üniversal, küçük DC motorlara girişlerinden şöntlenip kullanılır. 104 (100 nF) parazit önlemede uygun bir kapasite değeri olup genellikle pek çok elektronik komponentin girişinde, örneğin amfilerin besleme katlarında AC Şebeke tarafından parazitlerin iletilmemesi, EMI'ye tam kalkan olması için kullanılır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst