DC Motor Testi

deadnotem

Üye
Katılım
14 Eki 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar; bir DC motorun, hıza bağlı olarak ihtiyacımız olan torku sağladığını ispatlamam lazım. Bu nedenle bu motora başka bir AC ya da DC motor ile hıza bağlı bir tork uygulamam lazım.
Öncelikle bu torku sağlamak için frenleme yapacak motor AC mi yoksa DC mi olmalıdır?
Ayrıca Servo driver ile bu işi halletmek mümkün müdür? Servo drivera dinamik tork üretmesi için, başka bir deyişle X hızda X tork üretmesi için komut göndermek mümkün müdür? Not: Sürücünün hata vereceğini düşünüyorum ama yinede sormak istedim.:confused:
Başka hangi yollarla bu işi yapabilirim?

Çok teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Biraz araştırdıktan sonra bu işi tork uygulaması gereken DC motorun çıkışlarına gerekli direnç değerlerini koyarak yapabileceğime kara verdim. Bir nevi piyasadaki kompleks dinamometrelerin basit bir versiyonu. Hız ölçümüne göre direnç değerlerini değiştirecek bir kapalı sistem yapmayı düşünüyorum. Fakat tork ölçümü için hazır bir ürün alabilirim. Direnç değerlerini de mosfetler ile kademeli şekilde kontrol edeceğim. Bununla ilgili hesaplamaları yapınca bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim.
 
merhaba,

sisteminizi çalıştırdınız mı? bana da böyle birşey gerekli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst