Dc motor tekerlek ilk hareket

Baska birsey yok hocam motorlarda paralel bagli olmus oluyor.motorlardan birinin kirmizi kablosu digerinin siyah kablosu ve adaptorden gelen kablonun biri. Digerlerinide ayni sekilde bagliyorum ayni yone donsunler diye.
 
Sorun bu motorların bir torku vardır. Örnek elinizdeki motor 12 voltluk olsun. Ve vereceği tork X newton olsun. Siz bu motoru oransal kontrol etmek istediğinizde 3 volt verdiğinizde almak istediğiniz torku alamıyorsunuz.

Dediğinize göre cihazı elle kaldırdığınızda motorlar yavaş şekilde yol alıyor. Ama pcb ve motorlar bağlı ve yere basarken kalkamıyor. Bu bu motorun verdiğiniz voltajda istediğiniz torku alamamanızdan kaynaklı oldugunu düşünüyorum.

Aslında bu motorları pwm mantığı ile voltajı düşürerek değilde frekans ve duty cycle ile oynayarak daha kolay ilk kalkış sağlanabilir düşüncesindeyim.

Yada yapılabilirse ilk kalkış anında mesela saniyenin 1/8 yada 1/10 süre maksimum voltaj verip bir ivme kazanılarak kalkış yaptırılabilir.

Yazdıklarım sadece öneridir. Tartışmaya açıktır. Fikirlerim teorik bilgilerime dayanmaktadır. Net sonuç değil. Sizlerinde bir fikir edinmeniz için yazıyorum.
 
Sorun nedir anlamadım vatandaş aynı motoru koyuyor gidiyor ...
Halı üzerinde mi deniyorsun parke mi?
 
Parke uzerinde hali uzerinde de denedim hocam ama videolari inceledigimde motora kondansator baglamis birde baya hafif sasi kullanmis. Herhalde tork zayif hocam. Bu tekerle birlikte satilan motorlar var disli sistemi ile birlikte ondan alip denemeyi dusunuyorum.
 
sorun su motor ilk kalkınma anında baya akım ister o akımı sağlayamıyorsnuz.
yada motorun gücü o kadar agırlık taşıyamıyor.
 
Yeni üyeyim, dediğinizin aynısı başıma gelmişti Arduino ile ilk rc arabamı yaparken, sorununuz şu: TORK üretemiyorsunuz...

Mutlaka dişli sistem yapmalısınız... Motora bağla olan dişli küçük, tekerlere bağlı olan dişliyi büyük yapın nasıl hareket ettiğine şahit olun. Veya dişli kullanamazsanız lastikli sistem kullanın... olay volt da amper de değil... Sadece Tork, kolay gelsin....
 
daha küçük tekerlek kullanın
motor miline küçük dişli takın, küçük dişliyle büyük bir dişliyi döndürün. büyük dişliyle tekerleri döndürün,
daha yüksek voltaj verin (bu tehlikeli olabilir motor sargıları o voltaj ve akıma dayanmayabilir)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst