DC motor frenleme (kilitleme)

TAMAR

Üye
Katılım
28 Tem 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Ben uzaktan kumandalı araba yapmak istiyorum. Kumandadan "fren" komutuna bastığımda fren lambasının yanmasını ve motorun kilitlenmesini istiyorum. Nasıl yaparım? Yardımınız için şimdiden teşekkürler !
 
dostum motora verdigin elektrigi kesip, uçlarını kısa devre edersen motor aniden duracaktır.
 
Direk kısa devre değil de röle ekle (şu anda çizim veremem) rölelenin iki kontağı motor kabloları boşta kaldığında veya dilediğin şekilde fren butonuna bastığında, 2-5 ohm dirence bağlansın (akülü vidalamaların düğmesini bıraktığımızda bu şekilde anında duruyor) diğer iki kontakla da fren ledlerini irtibatlarsın. Mevcut kumandaya nasıl fren butonu eklersin bilemem yanlışım yoksa oto verici alıcıları 2 kanal diye geçiyor. helikopter ve uçak kumandaları 3-4 kanal diye geçmekte. Bunlar gibi çok kanallı olsa fren eklemen mümkün diye düşünüyorum. Kolay gelsin saygılar.
 
Bir adet arduino al ve vifi shield tak istediğin motoru istediğin şekilde wifi üzerinden kontrol et.
Bu konularla pek bir alakan yoksa başlamak için geç değil...
Kolay gelsin...
 
Arkadaşlar daha önce hiç ihtiyacım olmadı böyle bişeye ama okuyunca dikkatimi çekti. Motorun sadece iki kutbunu kısa devre yapıp başka hiçbi yapmıyoruz motora anladığım kadarıyla. Peki nasıl oluyor? Motor o an ürettiği enerjiyi frenlemek için mi kullanıyo? Bide büyük servolardaki gibi(0.4kw-7.5kw gibi) frenlemeyi nasıl yaptırabiliriz? Mesela sağa ve sola sürekli pwm sinyali göndersek yani çok kısa bi mesafede titretsek motoru atıyorum yokuş aşağı duran bi arabayı frenler mi?

Soruyla ilgili seagate e kesinlikle katılıyorum. Arduino harika bi nimet sayesinde çok şey öğrendim. Forumdaki arkadaşların da yardımıyla tabi. Bi arduino mutlaka almalısın.

İyi forumlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst