DC Isıtıcı için Güç Kaynağı

deltas

Üye
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
237
Puanları
31
Merhaba Arkadaşlar,

DC hakkında pek fazla bilgim yok. Daha önce ısıtıcılarda kullanmadım. 220V AC ısıtıcılarda gücü değiştirmek için varyak kullanıyordum. Ancak şu anda yapmış olduğum bir çalışmada DC bir ısıtıcıya ihityacım var. Kullanacağım ısıtıcı 12V DC , 35 Watt gücünde. Bu ısıtıcıda amacım 10,20 ve 30 Watt değerlerinde çalışmak. Ancak bunun için nasıl birşey kullanacağıma tam karar veremedim. Aşağıda linkini verdiğim güç kaynağı bu iş için uygun olurmu?

https://www.uni-t.com.tr/unit-utp3315tfl-30volt-5amper-tasinabilir-guc-kaynagi

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
 
İndüktif ve resiztif yükler ac DC ayrımı yapmaz, formül sabittir W=VxA. İncelediğiniz kaynak fazlasıyla yetecektir veya bütçemiz uygun değilse daha düşük güç bakabilirsiniz 3A dahi yetecektir.
 
Merhaba @by lent ,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Bunun ikinci elini bulduk. Yaklaşık yarı fiyatına. Hassas çalışmamız da gerekli. Bu nedenle 220V varyak ile akım sınırlamak istemiyoruz. Elimizdeki varyak çok fazla hassas değil. Büyük güçler için kullanıyorduk. Bu nedenle düşük bir sınırlayıcı arıyoruz. Birde elimizde sadece 1 tane ısıtıcı var. Çin'den gelmesi en az 1 ay sürüyor. Bu nedenle ısıtıcıyıda bozmak istemiyoruz.
Saygılarımla.
 
12 voltta 35 watt neredeyse 3 amper yapar.

30 volt 5 amperlik vermis oldugunuz linkteki gibi bir urunle rahatlikla rezistansinizi surebilirsiniz.

Akim sinirlama fonksiyonu ile guvenle kullanabilirsiniz.

Bunun bir ustu digital ayar yapilabilen modelleri mevcuttur. Istediginiz akim ve gerilimi bir klavye ile girip ayar yapabildiginiz mikrocontroller kontrollu cihazlar var.

Bu guc kaynagini sadece bu rezistansi sürmede mi yoksa dc kaynak gereken diger islerinizde kullanmak uzeremi aliyorsunuz bilmiyorum ama nacizane bir tavsiye basima gelen bir durum 30 voltluk bir benzer guc kaynagi ile akim sinirlama fonksiyonu ile led surerken birden guc kaynagi arızalanarak giris gerilimi kisa devre olan transistorler uzerinden cikisa ulasarak test ettigim ledlerimi yakmisti.

Eğer sadece bu rezistansi surecekseniz 0 - 15 voltluk bir guc kaynagi tercih etmeniz daha mantikli goruyorum.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar,

O zaman 30 volt 5 amperlik bir guc kaynagi sart.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,567
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst