Dc-Dc kıyıcı devresi

unholyone

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle herkese merhaba.

Proje ödevim için Dc-Dc Kıyıcı devresi arıyorum, nette yaptıgım aramalar sonuc vermedi.

Bu konuda yardımcı olursanız, sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
DC/DC Konvertörler Tez Çalışması

ÖZET
Elektrik sistemlerinde bir yüke giden elektriksel gücün kontrol edilmesi gerekir. Bunun yapılması verimli bir biçimde olmaktadır.

Gücün kontrol edilme yollarından birisi bir gerilim seviyesinden başka bir gerilim seviyesine güç dönüştürme işlemidir. Alternatif akımda (AA) dönüştürme işlemi transformatörlerle verimli olarak yapılmaktadır. Fakat transformatörler doğru akım (DC/DC) güç dönüşümü için kullanılmaz. Bu tezde DC-DC konvertörlerin yük akımı ve gerilimine göre incelenmesi amaçlanmıştır. Ancak incelemenin büyük bir bölümü anahtarlama modlu çalışan ve gerçekleştirdiği işlem açısından beş gruba ayırabileceğimiz. DC-DC konvertör çeşitlerine ayrılmıştır.

Gücün DC/DC dönüşümünün verimli olarak yapılabilmesi için anahtar mod konvertörlerine ihtiyaç vardır. Güç konvertörleri, reaktif elemanlar ve anahtarlardan meydana gelir. Çalışma prensibi devrede kullanılan anahtarların iletim ve kesim sürelerinin ayarlanması ile yapılır. Yükü besleyen gerilim frekansı büyük değerlerde ise pratik olarak yüke kesintisiz DC güç aktarımı mümkün olur. Bu tür konvertölerin tatmin edici işletimi, reaktif elemanların uygun konfigürasyona ve uygun anahtarlama metotlarına bağlıdır.
 

Ekli dosyalar

  • DC_DC Konvertörler - Tezi.rar
    720.2 KB · Görüntüleme: 66
peki elinde cuk converter devresi olan varmı? yukarıdaki linkteki işin teori kısmı.ama devreyi yapmaya gelince işler değişiyor. mesela hangi mosfet kullanılır bu devre için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst