Dc-Dc converter azaltıcı

Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
arkadaşlar iyi günler benim gerilim azaltıcı Dc-Dc converter yapmam gerekiyor elimde bir kaç kaynak var ama tam olarak anlamış değim, konuyu şöyle açıklayayım, sensönlerden gerilim olarak çıkış alacağız ve bu gerilimi azaltmamız lazım enerji bizim için en önemli faktör fazla kaybetmememiz lazım, sensörlerin çıkış degerlerini tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :) elinde devre şeması olan arkadaşlar benim ile paylaşırsa çok sevinirim proteusta deney yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler. :)
 
umarım ing. iyidir "buck converter" veya "step down converter" yaz arat dünya kadar şema var
 
Merhabalar..

Bahsettiğiniz konuyu tam açmadığınız için bende fikrimi kaba taslak anlatayım.

Sorunuzda sensör çıkışından bahsediyorsunuz. Sensörlerin çıkışları sabit değildir. Sensörün ölçümlediği değere göre değişkenlik gösterir. Sensörlerin çıkışları 0 - 10 volt yada 4 - 20 miliamper veya 0 - 5 volt gibi standartlarında çıkış verir. Özel sensörler ise görevlerine göre farklı çıkış verebilirler.

Şimdi anlamadığım nokta siz bu çıkış bilgisini belli oranda düşürmek istiyorsanız size buck yada boost konverterler işinize yaramaz. Eğer diyelimki bir yerde sensör var. Bu sensör besleme voltajı 24 volt ama sensörü değiştireceksiniz yerine takacağınız sensör besleme voltajı 12 volt ise bu durumda 24 voltu 12 volta dönüştürmek için bir devre konverter önerebiliriz.

Ama bir sensörün çıkış bilgisini değeri düşürecekseniz iş biraz karışıklaşır. Burda oransal bür düşürme sözkonusudur. frekans yada voltaj veya amper değerini düşürmek gerekebilir. Bu özellikleri bize verirseniz hangi proseste çalıştığını söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz.

kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst