Dc akım yön değiştirme

engincanan

Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba benim bir sorum olacak . giriş voltajı en az 9-12 volt dc akım olan bir devre düşünün . devrede birde potansiyometre gibi bir eleman olacak. devre çıkışı 12 volt yada biraz daha fazla olacak . potansiyometreden ayarladığımızda devre çıkışındaki dc akımların yönü değişecek (+ ve - 'lerin yönü) , örneğin en az saniyede 5 defa değişiyorsa en çok 1 saniyede kaç defa değiştirebiliriz. mesela 25000 (yirmibeşbin) yapabilirmiyiz, piyasada bu devreden hazır satılan varmı? Teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Saniyede 100.000 defa değiştirirsin. Denildiği gibi H köprüsü veya H Bridge ile...
 
Saniyede 100.000 defa değiştirirsin. Denildiği gibi H köprüsü veya H Bridge ile...
smps denmiyor muydu? Yeni yönetmelik mi geldi bana gelmemiş güncelleme :). Arkadaşın bilgisi yok dolayısıyla tarifi de yapamıyor. Potla pwm oranını değiştirir yine de kutup değişmez.

Ac mi isteniyor? Kullanım yeri ve amaç nedir @engincanan ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst