DC akım trafoları

sec0123

Üye
Katılım
29 Şub 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
üniversite'de güç elektroniği dersinde aldığım "Dc akım trafoları hakkında bilgi" konusunda bilgi istiyorum. araştırmama rağmen yazılabilecek bi döküman bulamadım. iyi forumlar..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hoca'da öyle diyor ama varmış çok iddialı bi şekilde söyledi bunu araştırıp yazılı bi şekilde götürücekmişiz
 
Selamun Aleyküm
Sayın Sec0123 doğru akımın trafolarda kullanılmadığını trafoları yaktığını biliriz. Sizin bahsettiğiniz doğru akım trafolarında matık nedir bilginiz var mı?
Doğru akımı alternatif akıma çeviren devreleri biliyorsunuzdur.Doğru akım ilkin alternatif akıma sonra trafoya sonra da köprü diyot ile çıkışa iletilebilir. DC.DC konvertörlerden de bahsdilmekte; linklerde verdim. Tabi aklıma gelen; DC akım her ne kadar trafoda alternatif akım gibi kullanılamasa da siz bahsedince altneratif akım yerine doğru akım kullanıldığında çalışması belenen bir trafo için nüvede değişken bir etkinin olması yani farklı özellikte bir nüve(rezonans vb haller) aklıma geldi ki sonradan linkte de düşündüğüm rezonans ismi geçmekte, bir de doğru akımın flipflop gibi devamlı aç.kapa bağlantılı olmasını düşndüm. Aç kapa durumları akım ve dolayısıyla manyetik alan değişimi olduğundan çıkış üretecektir. Alternatif olması beklenen çıkış da köprü diyot ile tam doğrultulup yine doğru akım alınması düşünülebilir.
IEEE Xplore - Abstract Page
DC/ DC Konvertörler
Başarılar dileriz.
 
İlk olarak olamaz transformatör mantığına ters yada dalgalı goğru akımdır falan diye düşünürüz. Ancak doğru akım ölçen pens ampermetre diye bir terim geçtiğinde hepimiz normal kabul ederiz. (Fluke 375 güzel örnek)

Hall etkili akım trafosu/sensörü olarak arayın sanırım birşeyler bulursunuz.
 

Ekli dosyalar

  • hall etkisi.jpg
    hall etkisi.jpg
    15.8 KB · Görüntüleme: 121
Aleyküm selam cncarastirma edremit

ilk olarak ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. paylaştıklarınızı inceleyeceğim çok teşekkürler..
 
Rica ederiz
Konu hakkında ulaştığınız bilgiler bize de faydalı olacaktır.
Hayırlı günler, başarılar..
 
DC sistemlerde akım ölçmek için şöntler kullanılır. DC ampermetre özelliği ile aynı olmalıdır. örneğin; analog amtermetrelerde 100A/60mV ( 100A ampermetrenin akım ölçme aralığını gösterir) (60mV şöntün özelliğidir) AC sistemlerindeki akım trafoları gibi seri ( + ) bağlanır.
 
Şönte 60 mv dışardanmı veriliyor? Yoksa iletken kesitten akim gecerken akim şiddetine göre manyetik alandan dolayimi 0-60 mv değer vermektedir ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst