DC 12V Motor Hız kontrolü

Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
560
Puanları
6
Konum
Türkiye
Merhaba kontrolkalemi ;

elimde 12V luk RC tip diye yada teyp motoru diyebileceğimiz DC motor bulunmakta ,şimdi ben bu motorun hızını düşürmem için neyapmam gerekli ufak bir hız kontrolü devresi var ise benimle paylaşırmısınız??
 
hız kontrolü için gerilimi değiştirmeniz gerekir küçük güçlü bir motor olduğu için lm 317 ile hız kontrolü yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
elinizde ufakta olsa küçük bir devre Varmı var ise benimle paylaşırmısın ustam ?
 
kardeş saten i.TANDOĞAN abininde dediği gibi verdigi lm 317 ile yapacağın devreyi kafandan kurabilirsin en basidinden bi direnç bi potans yada trimbot yardımı ile yapabilirsin ama süslemek sana kalmış devreyi
 
LM 317 entegresine ait hangi Pin ayağı +besleme hangisi (-) besleme bunu gösteren bir diyagram yada entegre profili yok?? gönderdiğinizde? uzak kaldım elektronik konularına. Yardımcı olabilirmisiniz ?
 
yazı size gelecek şekilde tutarsanız sol ayak vin orta ayak adj sağ ayak vout
 
yazı size gelecek şekilde tutarsanız sol ayak vin orta ayak adj sağ ayak vout

voltage-regulator.png
 
Şimdi oldu gerçekten diğer işlerle uğraşmaktan gerçekten dijital elektronik konularına ve uygulamasına uzak kalmışım arkadaşlar , hız kontrol devresi üzerinde encoder yaparak mekanik tip programlayıcı yapacağım ,PLC üzerinden o yüzden gerekliydi şimdiden teşekkürler ,hayırlı çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst