dc 12 volt 10 amper motor hız kontrol devresi lazım

repose15

Üye
Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar elimde 12 volt 10 amper dc motor var pot ile hız kontrol yapmam gerkiyor. birde araba aküsünden elektrik alacagım.devresini bilen varsa lütfen yardım olun.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu derece küçük voltaj vede küöük akımda çalışan dc motorlar için hazır dizayn edilmiş kartlar var uğraşmana gerek yok bence
 
Konuya bir de tersten bakarsak , eğer kolay yapılabiliyorsa , amatör ruhumuz devam ediyorsa kendimizin yapması bize keyif verir.
 
10 A ve üzeri akım taşıyabilen metal gövdeli transistörler var kodunu tam hatırlamıyorum ama 2n 3055 gibi kodları var. O transistöü bir başka küçük bir transistörle (ör bc237 vb.) sürerek (kaskad bağlantı) basit bir sürüc yapabilirsin. Bununla ilgili bir sürü devre bulabilirsin internette.
 
Arkadaşım hazıra karşısınız ama daha yeniyim üretmek zor oluyor. Elinde devre şeması olan varsa lütfen göndersin.burda araştırdım bulamadım
 
saolsın kardeş emeğine sağlık.yanlız bunu ben yapabilecek gibi deilim.
bunu yapabilecek birini arıyorum
 
zor bir devreye benziyor bence hazır kart varsa onu almandır. Bazen şema şeklinde verilen devreler çalışmaya biliyor. Astarı yüzünden pahlıya mal olyor. Ugraşmak istiyorum dersen o başka tabi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst