dc çıkışlı ssr'yi devreye bağlamak

fikretf15

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
50
24v 50 amperlik dc motor var .bu motoru 80 amperlik dc çıkışlı solid state röle taktık. Fakat kullandığımız 2 adet ssr kısa devre oldu. Crydomun pdf dosyasında indüktüf yüklerde motora hızlı bir diyot bağlanması gerekmektedir uyarısı veriliyor.Öğrenmek istediğim nasıl bir diyot kullanmak gerekmektedir.Devrenin besleme kaynağı 24vdc 80 amperdir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam,
arkadaşım şimdi bi kere 50A lik bi motordan bahsediyorsun...orada 80 amper ssr kullanman biraz yanlış ve sağlıklı değil...normal ac motorlarda bile nominal akımın 2 katı değerinde ssr kullanılır bu dc motorlarda 2 ila 2,5 katı olmalıdır .çünlü motor kalkış anında pik akımı daha yüksektir.ssrlerinde bu sebepten kısa devre olmuştur eminim..yani senin kullanacağın dc motor için ssr en az 100 A lik olmalı...bu üründe benm bildiğim sadece norton marka ssrlerde bulunuyor..yanlış hatırlamıyorsam gold serisi...Solid State role*-*NORTON Electronic
buyur adreste bu...sana kolay gelsin..soğutucu kullanmayıda unutma bu arada
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst