Data block ve plc tags

Katılım
28 Mar 2020
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
26
merhaba arkadaşlar. siemens plc'de data blokla plc tags arasında ne farklar var. data blokla ilgilii bildiklerinizi yazarsanız memnun olurum . teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba arkadaşlar. siemens plc'de data blokla plc tags arasında ne farklar var. data blokla ilgilii bildiklerinizi yazarsanız memnun olurum . teşekkürler.
Benim gözlemlediğim şunlar:

data blockta retain seçeneği var, yani değeri kaydedilebiliyor. plc açılıp kapandığında son değer hafızada kalıyor. plc tagde bu özellik yok
data blockta data tipini string-char-struct gibi tiplerde seçebiliyorsun.
ama fiziksel giriş olarak örn I0.1 input girişini data blockta tanımlayamıyorsun. Örneğin IW68 diye bir analog adresin var bunu plc tagde tanıtıyorsun. plc tagde M68.1 adresini kullanmak istersen analog adresinin(iw68) içindeki bir bite müdahele etmiş olursun.
plc nin hazır clock and memory bitleri var. bunları plc tag olarak görebilirsin. örneğin "clock 1 hz" 1 sn de bir açılıp kapanır.

Data blockta kullanım kolaylığı olabiliyor. örn 10 makinen var 10 tane data block açarak her makine için verileri gruplandırmış olursun.
plc taglerde yapabilirsin ama m10.0 ı bir kere kullanabilirsin yoksa çakışma olur. Elinde plc programı yoksa ve içinden programı plc nin içinden çektiğinde grupladığın bütün tagler birleşir. makine1-makine 2 diye tag table varsa programı çektiğinde makine1-2 deki taglerin hepsi show all tags in içinde birleşir. makine 1-2 silinir.

ortak özellik olarak örn ikisinde de "değer" diye bir hafıza adresi tanımlayabilirsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst