Darbe Rölesi Kullanımı

runhek

Üye
Katılım
30 Mar 2012
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
34
tt4v1.jpg



Darbe rölesi kullanarak set-reset işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Trg girişine gelen her pulse da darbe rölesi konum değiştirecektir.



tt4sp.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sagım_mak.jpg
ÇIKIŞLARIMIZ
1-POMPA
2-SOĞUK SU VALFİ
3-SICAK SU VALFİ
4-TAHLİYE VALFİ
GİRİŞLER
1-DEPO DOLU BİLGİSİ


ÇALIŞMASI : Yıkama tuşuna basınca soğuk su valfi çalışacak.Depo dolu bilgisi gelinceye kadar.Bilgi geldiği zaman soğuk su valfi duracak pompa çalışacak.Pompa ayarlanan(1. Yıkama Süresi) süre kadar çalışacak.Süre dolunca tahliye valfi ve pompa çalışacak tahliye süresince(ayarlanan) .Tahliye bitince pompa ve tahliye duracak.
Sıcak su valfini açacak depo dolu bilgisi gelince pompa çalışacak sıcak su valfi duracak pompa ayarlanan süre(2. Yıkama Süresi) kadar çalışacak ayarlanan süre bitiminde tahliye vepompa çalışacak tahliye süresi bitince tahliye valfi ve pompa duracak.
Soğuk su valfini açacak depo dolunca pompayı çalıştıracak ayarlanan süre bitiminde tahliye çalışacak pompa çalışacak tahliye bitim süresinde pompa ve tahliye duracak.Görev tamamlandı ikinciye hazır konuma gelecek.

Arkadaşlar yukarıdaki çalışma senaryosunu yapan ve içerisinde 13 adet darbe rölesini kullandıgım Süt Sagım tesisi projesini ekte mdv olarak veriyorum projede plc olarak mikrodev mp200 kullanılmıştır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst