Dar ebatlı kayış ve kasnak arıyorum

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Kayışın eni 5mm veya daha küçük olacak. Kasnağın eni de flanşı hariç en fazla 7mm civarında olacak. Bu ebatlarda kayış ve kasnak bulunur mu? Örneğin 3d yazıcılarda buna benzer şeyler kullanılıyor galiba.

Bu arada, V kayış da olabilir. Hatta o-ring gibi yuvarlak kayışlı da olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kendi tornamı satılığa çıkardığım için temizleyip, yağlayıp kenara koydum. Onunla iş yapmak istemiyorum (artık emanet sayılır). CNC torna da henüz hazır değil. Yani bir süre tornasızım :)
 
Son düzenleme:
Kasnağın eni tornada azaltılabilir.

Denemedim ama kasnakların yan kısımları kapak gibi, sanırım sökülüp routerda da inceltilebilir.

PU (veya benzeri) dairesel kayış ve kasnakların kullanıldığı bir çok farklı alan olması gerekir. Belki ürün/piyasa bilgisi iyi olan arkadaşlar bilgi verirler.
 
Suat abi kayışın enini istediğin boyutta alabilirsin ama kasnak için bir şey söyleyemem onu en yakın ölçüde bulup tornada yada cnc router da inceltebilirsin
 
Trigerin enini istediğin ölçüde kestirirsim abi. Atıyorum sana t5 l eni 10 mm 120 diş olan kayış lazım yada işini görüyo. Kayış satan kişi istediğin ölçüyü 120 mm 200 mm genişlikteki kayıştan kesiyorlar.
 
Peki bir sorum daha var. 3d yazıcıların kayışları gördüğüm kadarıyla hep açık. Onlardan kullanırsam istediğim uzunluğa göre kestikten sonra nasıl birleştireceğim? Benim kullanacağım yapıda kasnaklar sürekli döneceği için yapıştırma sağlıklı olmaz gibime geliyor.
 
Suat, Ne iş için lazım? Trigerden V' ye sonra o'ringe döndün kafa karıştı.
 
Yok dönmedim. Kayışın türü önemli değil. Sadece ilk mesajda yazmayı unuttum.

Tornaya rotary encoder takıyorum. Hiç yük olmayacağı için mümkün olduğunca dar kayış ve kasnak arıyorum. Yer sıkıntısı var.

En iyisi delrinden kendim yapayım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst