Danfoss Buzdolabı Motoru Bağlantısı

Elektriği kesip tekrar herince çalışmamasının sebebi, yardımcı sargıya enerji vermek için ptc kullanılmasından kaynaklanıyor. ptc soğumadan yani 1 dakika geçmeden tekrar enerji verirseniz yardımcı sargıdan akım geçmeyeceği için motor kalkış yapmaz ve termik yoksa motoru yakarsınız
 
Söktüğümde kapasitör yoktu. Muhtemelen rolenin altındadır. Fişten çekip tekrar takınca yapıyor. 30 - 40 saniye bekleyince yapmıyor. Son yazdığınızı anlamadım. ( mavi s ucuna kahverengi gelecek. ) biraz açabilirmisiniz



Merhaba üstadım aynı model buzdolabı motoru temin ettim vakum ve kompresör için kullanacağım ama bağlantı yaptığımda aynı problemi yaşıyorum fişi çekip yeniden takdığımda beklemek gerekiyor ben hemen çalışsın istiyorum buna çözüm olarak diğer arkadaşların sunduğu çözüm işe yaradı mı nasıl uygulayabilirim ekran görüntüsü ve foto var mıdır. Ayrıca kapsitör neye benziyor fotosu var mı?
 

Ekli dosyalar

  • donfos.jpg
    donfos.jpg
    113.4 KB · Görüntüleme: 80
İyi günler. Fişten çekip tekrar fişe takmak için bir süre bekliyorum. hemen takarsam çalışmıyor. tamirci tahsin isimli arkadaş o şekilde belirtmiş ama benim anlamadığım kısa süreli yada anlık elektrik kesilmelerinde neden yanmıyor. Kapasitör benimkinde çıkmadı yada rolenin altında çünkü göremedim.
 
Bunun sebebi elektriksel değil.Pistonun üstünde basınç varken kalkış yapamıyor.

Bir süre sonra hava kaçaklarıyla basınç düşüyor ve kalkış yapabiliyor.

Kompresör basınç sviçlerinde,pistonun üstündeki basıncı düşüren bir mekanizma vardır.

Yoksa pistonun üzerinde basınç varken kalkış yapamaz.
 
ben dün akşam o elektrik bağlantı panosunu söktüm içerisinde ufak 1 lira boyunda biraz daha kalın bir şey vardı sanırım o kapasitör. Direk motordaki ücgen şeklindeki 3 noktadan ikisinden elektrik verip diğer bir noktaya nortden şoklama yaptım ama çalışmadı demek ki o beyaz parça içidenki kapasitör kalkış yaptırıyor. İşin ilginç kısmı şu ben daha önce çarşıda oyuncakçıda çalışırken dükkan sahibi sanayiden buzdolabı motoru alıp kompresör olarak kullanıyordu tiktak vardı her açıp kapadığımızda çalışırdı böyle bekleme yapmazdı acaba buzdolabı motoru markasına göre değişen birşey mi ki ?

ayrıca

erolsar ustam yük demişsin de motorun tüm hortumları açık ve boşta bu durumda yük bineceğini sanmıyorum. Youtube üzerinde de şöyle bir video var adam hem elektrik tiktak anahtar hem de tetikleme için bir buton koymuş şoklama mantığı ile motoru tetikliyor beklemeden direk her tetiklemede motor çalışıyor. Bizimkiler neden çalışmıyor anfield anlamıyorum insanın kafasına takılıyor :)


 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst