Damper motorunun vana motoru olarak kullanılmasının avantajları ve dez avantajlarını

celciusc

Üye
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Damper motorunun vana motoru olarak kullanılmasının avantajları ve dez avantajlarını detaylarıyla açıklayacak biri varmı? bazı markalar damper motorunu vana motoru olarak kullanıyor. neden?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
damper motorunun monte edildiği düzeneği iyiyse herhangi sorun olmaz,damper motorları normal motorlara göre (güç olarak) daha kuvvetli olduğundan büyük vanalarda kullanılıyor
 
kullanıcı için hiçbir avantajı veya dezavantajı yoktur, üreticinin avantajı var ürettiği ürün çeşiti ne kadar az olursa o kadar az çeşitte makina, departman ve parça ihtiyacı olur basit bi aparatla işi götürür. güç olayı bence alakasız vana için gerekli güç hesaplama sonucu veya markaya ait seçim tablosundan kriterlere göre bulunur ona göre seçim yapılır. daha güçlü motor takmanın hiç bir faydası olmaz.
 
Bence uygun olan herşeyi kullanabilirsin
 
Vana motorların da redüktör bulunmaktadır ve bu mekanik güç sağlayıcı sayasinde vana uygulanan basınçlara dayanabilmekte ve açma kapama yapabilmektedir.Damper motorları sadece kendine mekaniksel bağlantı ile bağlanan klepeleri açmaktadır.Demek istediğim ikiside açma kapama yapıyor ama uygulanan kuvvet diğerine nazaran çok daha fazla.Eğer kullanılabilir diyen üretici firma ise söylenecek fazla bir şey yok.Honeywell,Siemens markalarında böyle bir kullanım olmadığını biliyorum.
 
örnek olarak
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    27 KB · Görüntüleme: 91
Eğer tesisat basıncın uygunsa (Motora göre değişir ama 3-4 bar gibi), hassas bir kontrol yapmayacaksan (Cihazın hizmet ettiği yerde tolerans çok düşük değilse), ve fiziksel olarakta kullanabiliyorsan kullan bir sorun yok. Ama bu üçünden herhangi birine uymuyorsa tavsiye etmem.
 
Arkadaşım bilgi dahilimde olan olay tamamıyla açma kapama yapacak sistem...... Sorun yok bence Halen elektirk formenliği yaptığım hiç bir işletmede orjinali hariç malzem kullanmadım işin doğasına aykırı. Bununla birlikte zorunlu durumlarda geçiçi olarak yapılabilirmi... Evet yapıla bilir .. Tekrar diyorum tercihim değil...
 
damper motorları genellikle açısal klepelerde kullanılıyor; plc kontrolu net olması sebebiyle. vana basınçı kullanıma sorun çıkarmayçaksa kullan derim özellikle kullanım açısını kontrol edeceksen iyi bir çözm olabilir( hata gerekli). ama soruyu detaylandırırsan uzman arkadaşlar dahada nokta tespiti yapabilirler soru biraz havada kalmış gibi....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst