Dalgıç Pompa Sıvı Seviye Rölesi

Normalde acik olan kontagi kopruleyeceksiniz hocam.
 
Sayın hocam, 3 kontaklı röle görmediğim için bir şey diyemiyorum. Benim verdiğim şemada N1 klemensi rölenin çalışma gerilimi. Aynı zamanda 11 numaralı kontak girişine bağlanıyor. 14 numaralı klemens normalde açık kontak çıkışı, 12 numara ise normalde kapalı kontak çıkışıdır. Yani buradaki röle bir açık, bir kapalı kontağı olan bir röle. Sizin bahsettiğiniz gibi sıvı seviye rölesinde tek kontak olabilir.
Şayet bahsettiğim gibi tek kontaksa 1 ve 3 numaralı klemensler köprü yapılır.
 
Onur ustam ve de Saygıdeğer Şefim çok teşekkür ederim.
 
Sayın hocam, benim verdiğim şema alttaki resimde bulunan sıvı seviye rölesidir. Sizin verdiğiniz röle ile çok farkı yok. Sadece L ve N girişleri yanyana duruyor. Gene onda da 2 numara giriş, 1 ve 3 numaralar çıkış kontakları. Sizin verdiğiniz resimde L yazan klemens veya 2 numaralı klemens ile 3 numarayı köprü yapmak yeterli.

Entes LLM-02 serisini netten inceleyebilirsiniz.
 
Sayin hocam her marka veya modelde klemens cikislari farklilik gosterebilir. Onun icin calisma mantigini kavramak daha onemli. Sivi seviye rolesinin mantigi sudur. Kuyu veya depo icindeki tum eloktrotlar su ile temas halindeyse rolenin kontaklari yer degistirir. Kuyuda su olmadan motorun calismasina izin vermez. Biz yinede calistirmak istersek disaridan mudahale ile kontaklari yer degistirmis olmaliyiz.
 
Uzun süredir yazan olmamış, umarım kullanılıyordur. Dalgıç pompamda sıvı seviye rölesi var. Belirlenen şartlar oluştuğunda motorun çalışmasını durdurup bir ampulü yakması gerekiyor ama bunları yapmıyor. Ben suyun bittiğini farkedip sigortayı kapatıp açtığımda hem motora giden elektriği durduruyor hem de ampulü yakıyor. Çalışan motoru durdurmadığı için bırakıp gidemiyorum, başında beklemek zorundayım. Acaba nasıl bir yanlış yaptığım konusunda fikri olan var mıdır? Teşekkürler.
 
Sayın kontrolkalemciler! Son zamanlarda sıvı seviye rölesiyle ilgili çok sayıda istek olduğunu farkettim. Ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan su kıtlığı nedeniyle artezyen kuyuları açma çalışmalarıda hızlandı. Haliyle biz elektrikçilere de pano montajı işi çıkıyor. Sitemizde bazı arkadaşlarımızın ihtiyacı olan sıvı seviye röleli bir panonun tüm elemanlarıyla birlikte komple şemasını gönderiyorum. Çizimi biraz resim, biraz şema olarak çizdim. Daha önce pano montajı yapmamış genç arkadaşların zorlanmaması için detaylı olarak çizdim. Güç devresi ayrı, kumanda devresi ayrı değilde her ikisini tek şemada çizdim. Şema hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse; e1 motorun amperine uygun trifaze w.otomat, c1 kontaktör, e2 termik röle, MK-01 3 faz koruma rölesi, LLM-02 sıvı seviye rölesi. Röleler entes marka olup, diğer markaların klemens bağlantıları farklılık gösterir. Kontaktörün, sinyal lambaların ve rölelerin nötr bağlantıları çizim karışmasın diye çizmedim. N harfi ile gösterdim. Teknik konularda detaylı bilgi isteyen arkadaşlara bilgi verebilirim. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. Arkadaşlar bilgisayarda autocad ya da diğer programları kullanamadığım için şemayı elle çizdim. Ufak tefek hatalarımı görmemezlikten gelin. HOŞÇAKALIN.
Şefim merhaba tam da benim derdime derman olacak bir anlatım. şamandıralı 5 tonluk su depom var bahçede.Düne kadar sorunsuz çalışıyordu.Bugün su seviyesi şamandıranın altında kalmasına rağmen pompa kuyudan depoya su basmadı ve kumanda panosunun üzerinde susuz ikaz ışığı yanmaya başladı.sorun şamandırada olabilir diye pres li şamandıranın kablosunu kesip uçları kısa devre yaptım yine de pompayı devreye sokamadım.Güç panusundan kumanda panosuna enerji geliyor.siemens 22e marka kontaktörün girişlerine kadar enerji var ama kontaktör kendini çekmiyor.fiziksel olarak kontaktör üzerindeki paleti itince şamandıra kablolarını kısa devre olsada olmasada pompa çalışmaya başlıyor.benim sorum su seviyesi şamandıranın altında kaldığında pompanın devreye girmeme nedeni su seviye rölesinin arızalı olmasından kaynaklı olabilirmi?su seviye rölesi tense ssr-05 marka.yardımcı olabilirseniz sevinirim.saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst