Dalgıç Pompa Arızası

Merhaba arkadaşlar dalgıç pompası toprak ucunu bağlamizda arızaya geçiyor termistor rölesi motoru kapatıyor galiba çünkü kırmızı alarm ışığı sürekli yanıyor ne olabilir.ama termistör den gelen toprak kablosunun çıkarttığımız da pompa çalışıyor çekişi de iyi ne olabilir
Sensör bozuk değilse motor sargıları aşırı ısıya maruz kalıyor demektir. Yüksek ortam sıcaklığı, yetersiz havalandırma, çok sık dur-kalk vs..
Şartlar kontrol edilmeden termistörü devreden çıkartarak çalıştırmaya devam etmemeniz gerekir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,
Fotoları panoda sol bölüm aktif. Atık su dalgıç pompa var, bir süre çalıştıktan sonra termik bazende termistör hatası veriyor ve motoru korumaya alıyor. Ben kontaktör çıkışından pens ampermetre ile çalışma akımına baktığımda 4.3 -4.4 e kadar akim çıkiyor. Kuyusunu yeni temizlemiştik. Koruma rölesinde akımı 4 A e ayarlı. Bana yardımcı olabilirmisiniz ?
IMG-20210214-WA0009.jpg
IMG-20210214-WA0011.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dalgıç pompa motoru etiket akımının üstünde akım çekiyor ve termistor hatası veriyorsa pompa-motor ikilisinde sıkışma veya tıkanma vardır.
 
İyi akşamlar. Su deposunda görevli bir asker arkadaşım var.depoyu dolduran pompa bazen kesinti yapıyormuş. Bazen de şalteri kapattıktan 10 dk. sonra kapanıyormuş pompa.
Ayrıca merak ettiği birşey de, depoya su dolduran 100lük borunun vanası sonuna kadar açık olması problem oluşturur u? Ne yapılması gerekiyor acaba teşekkürler.

Pompa saatte yaklaşık 40-60ton arasında su dolduruyormuş bu arada. Tugayda kullanım sabit olmadığından tam net Bi değer söyleyemedi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG_20210222_181750.jpg
IMG_20210220_153204.jpg

Merhaba arkadaşlar resimde görülen termistor rölesi PE toprak ucunu 2.resimde görüldüğü gibi cikardigimizda sistem çalışıyor ama manuel kontaktör yardımı ile toprak ucunu klemense taktigimizra ise pompa ve tüm sistem duruyor.ariza ya geçiyor termistor rölesi arızalı olabilirmi bunu ölçü aleti ile nasıl olceriz.
 
Termistör rölenin,toprak ucu ile ilişkisi ol-
maması gerekir.Röle dokümanında böyle
bir bağlantı yoksa,bağlantıyı sökün.Ter-
mistör ucunu çıkardığınızde röle off konu-
muna geçiyorsa rölede sorun yok demek-
tir.Kesin emin olmak istiyorsanız,1 adet
PTC ( genelde böyle olur ) termistör ele-
ment alıp,termistör girişine bağlayıp,havya
veya ısı tabancası ! ile ısıtarakta kontrol yapabilirsiniz.
 
Teşekkürler Sami inci birde şey sorcam pompa üzerindeki ptc arizasindan da yapabilir öyle degii termistor sıcaklık algılayıp komple sistemi kapatabilir
 
PTC ( pozitif termal karakteristik ) ,ısınma
prensibine göre çalışan eleman demek.
Pompa motorunda termistör element
varsa ve röle üzerinden koruma devresi-
ne bağlı ise ve motor sıcaklığı çok yük-
seliyorsa,açma oradanda geliyor olabi-
lir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst